09:03 29.01.2019

Трамп виступить зі щорічним посланням до Конгресу США 5 лютого

2 хв читати

Президент США Дональд Трамп відповів згодою на лист спікера Палати представників Ненсі Пелосі, в якому та запропонувала йому виступити зі щорічним посланням до Конгресу 5 лютого.

"Для мене велика честь прийняти (вашу пропозицію - ІФ). У нас є велика історія, щоб розповісти про неї, і великі цілі, яких потрібно досягти!" - випливає з відповіді Д. Трампа Н.Пелосі, поширеної Білим домом.

Раніше в своєму листі президенту США спікер Палати представників написала, що Д.Трамп може виступити зі своїм щорічним зверненням у Палаті представників 5 лютого.

"Коли я писала вам 23 січня, я заявляла, що нам слід працювати разом, щоб знайти взаємоприйнятну дату, коли уряд відновить роботу, і запланувати щорічне звернення. Тому я запрошую вас виступити з посланням перед спільним засіданням Конгресу 5 лютого 2019 року в Палаті представників", - написала Н.Пелосі.

Раніше спікер Палати представників повідомила Д.Трампу в листі, що його щорічне звернення до Конгресу "Про становище країни" не відбудеться, поки триває "шатдаун" - тимчасове припинення фінансування уряду.

Спікер сказала, що запросить президента виступити "у взаємно прийнятну дату", але тільки після припинення "шатдауну".

В кінці минулого тижня демократи і республіканці домовилися відновити роботу уряду до 15 лютого, так і не вирішивши питання про виділення $ 5,7 млрд на будівництво стіни на кордоні з Мексикою, на чому наполягає Д.Трамп.

Президент США щорічно виступає зі зверненням до Конгресу під назвою "Про становище країни", в якому описує своє бачення стану справ у країні, а також викладає ініціативи.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Важливо, щоб лідери з великим політичним впливом допомагали залучати до Саміту миру інших лідерів, які все ще балансують між Україною та Росією

Київ пропонує європейські варіанти змін до розподілу повноважень між державною та місцевою владами - заступник мера

Більшість українців продовжує довіряти Зеленському як чинному президенту - КМІС

Глобальний саміт миру може мати продовження в парламентському вимірі - Стефанчук

Половина опитаних українців вважають, що Зеленський не виконав більшість передвиборчих обіцянок, половина з них звинувачує в цьому його оточення - КМІС

Участь Китаю в Глобальному саміті миру могла б зробити практичний внесок у досягнення справедливого й довготривалого миру в Україні - МЗС

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА