18:37 15.04.2020

Суд заарештував генерал-майора СБУ Шайтанова

2 хв читати

Шевченківський районний суд Києва обрав генерал-майору Служби безпеки України Валерію Шайтанову, затриманому раніше за підозрою в державній зраді, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

"Сьогодні слідчий суддя Шевченківського районного суду міста Києва задовольнив клопотання старшого слідчого Головного слідчого управління Служби безпеки України й застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою стосовно Шайтанова Валерія Альбертовича терміном до 14 червня 2020 року включно", - йдеться в оприлюдненому в середу ввечері повідомленні райсуду на сторінці у Facebook.

Згідно з повідомленням суду, слідчий суддя також зобов'язав слідчого та прокурора у кримінальному провадженні "забезпечити Шайтанову невідкладне медичне обстеження з метою встановлення наявності в останнього хронічних захворювань, а в разі встановлення такого діагнозу вжити заходів для забезпечення відповідного лікування".

Інформацію про арешт Шайтанова терміном 60 діб підтвердили й у прес-центрі СБ України.

"Сьогодні Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід для викритого контррозвідкою СБУ агента ФСБ Валерія Шайтанова - тримання під вартою терміном 60 діб", - ідеться в повідомленні СБУ, розміщеному на сайті відомства.

У СБУ зазначають, що 14 квітня Шайтанова затримали за провадження розвідувальної та терористичної діяльності в інтересах ФСБ РФ на шкоду державній безпеці України.

"Того самого дня слідчі Служби безпеки України оголосили генерал-майору Шайтанову про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада) і ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України", - наголошується в повідомленні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється під процесуальним керівництвом Офісу генерального прокурора України.

Як повідомлялося, Шайтанова співробітники контррозвідки СБУ затримали 14 квітня. Його підозрюють у державній зраді та скоєнні терористичних актів, а також у плануванні вбивства відомого добровольця Адама Осмаєва.

За даними СБУ, Шайтанов, який є одним із колишніх керівників Центру спеціальних операцій "А" СБУ, насправді перебував на агентурному зв'язку під псевдонім "Бобиль" з полковником ФСБ РФ Ігорем Єгоровим. Той, у свою чергу, є співробітником департаменту контррозвідувальних операцій 1 Служби ФСБ - підрозділу, що спеціалізується на плануванні, організації та проведенні розвідувальних та диверсійно-терористичних акцій на території України та інших держав.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за день обстріляли вісім громад Сумської області, зафіксовано понад 100 вибухів

Окупанти завдали два удари по Харкову, пошкоджено нежитлові приміщення та житлові будинки

Єрмак під час саміту UNITED24: Україні не потрібен будь-який мир, нам потрібен справедливий мир

Від початку доби було 88 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ворог атакував 22 рази за підтримки авіації

Окупанти за добу випустили по Україні 13 ракет і завдали 37 авіаударів із застосуванням 47 КАБів

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА