16:22 26.10.2018

Відносини Білорусі та Росії в нафтовій сфері не позначаться на поставках нафтопродуктів до України, заявляють у Мінську

2 хв читати
Відносини Білорусі та Росії в нафтовій сфері не позначаться на поставках нафтопродуктів до України, заявляють у Мінську

Припинення поставок російських темних нафтопродуктів до Білорусі не позначиться на поставках білоруських нафтопродуктів до України, заявив заступник голови білоруського уряду Ігор Ляшенко журналістам у п'ятницю в Гомелі.

"Ми виробляємо нафтопродуктів набагато більше ніж споживає вся Україна і вся Білорусь. Концерн "Білнафтохім" працює за високомаржинальним принципом. Навіть той обсяг, який у нас сьогодні є за нафтопродуктами, дає змогу нам закрити всі маржинальні напрямки. Звідси висновок. Чим привабливіший ринок, тим більше ми на ньому присутні", - заявив І.Ляшенко, відповідаючи на відповідне запитання.

Напередодні посол України в Мінську Ігор Кизим у кулуарах форуму сказав, що не бачить ризиків скорочення поставок білоруських нафтопродуктів до України через заборону на постачання до Білорусі темних нафтопродуктів із Росії з огляду на введення нульових білорусько-російських індикативних балансів.

Як повідомлялося, Білорусь є одним із основних експортерів нафтопродуктів до України. Частка Білорусі в українському імпорті бензину становить понад 80%, в імпорті дизпалива - 40%. Білоруська нафтова компанія (БНК, ексклюзивний експортер білоруських нафтопродуктів) планує зберегти ці частки наступного року.

У жовтні Білорусь і Росія домовилися про нульові індикативні баланси за поставками темних нафтопродуктів із листопада 2019 року та в 2020 році. У першому півріччі Білорусь активно закуповувала темні нафтопродукти в Росії для подальшої переробки та експорту.

За даними Білстату, поставки білоруських паливних нафтопродуктів до України за січень-серпень 2018 року скоротилися на 11,6% - до 2,23 млн тонн, у вартісному вираженні експорт до України збільшився на 15% - до $1,45 млрд.

За даними БНК, у 2018 році експорт нафтопродуктів до України зросте на 22,2%, до $2.2 млрд поточного року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мінагрополітики доопрацьовує низку проєктів щодо впровадження земельної реформи

Обмеження е/е в суботу будуть удвічі меншими - "Укренерго"

"Укренерго" залучить у KfW кредит на реконструкцію підстанції у Львівській області

Перед усіма органами держвлади стоїть завдання зменшити споживання електроенергії - Шмигаль

Стратегія розвитку агросектору до 2030 р. стане основою української переговорної позиції під час вступу до ЄС - Стефанішина

Новий порядок розподілу лімітів запрацює із суботи в тестовому режимі, ситуація з е/е має покращитися - перший заступник глави Міненерго

Розмови про дефіцит держбюджету-2025 передчасні, Мінфін шукає додаткові внутрішні джерела фінансування оборони - міністр

Україна в реструктуризації євробондів розраховує на часткове списання боргу - міністр фінансів

"Укренерго" на останній робочий день встановило ліміти споживання е/е для кожного регіону на всю добу

Інвестфонд Inzhur планує залучити до 10 тис. інвесторів для приватизації готелю "Україна"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА