06:57 14.12.2020

Трамп заявив, що поки не має наміру вакцинуватися проти COVID-19

2 хв читати
Трамп заявив, що поки не має наміру вакцинуватися проти COVID-19

Президент США Дональд Трамп заявив, що поки не планує робити щеплення проти COVID-19, але готовий зробити це у відповідний час.

"Люди, що працюють у Білому домі повинні отримати доступ до вакцини дещо пізніше в рамках програми, якщо в цьому немає особливої необхідності. Я попросив, щоб ця поправка була зроблена. Я не планую використовувати вакцину, але сподіваюся зробити це у відповідний час. Дякую! " - написав Трамп у своєму Twitter.

Раніше Bloomberg з посиланням на джерела повідомив, що Трамп і інші високопоставлені американські офіційні особи в найближчі дні отримають можливість зробити щеплення від коронавірусу COVID-19.

"Вакцину запропонують керівникам, які виконують життєво важливі для країни функції у всіх трьох гілках влади. Можливо, їм почнуть робити щеплення з понеділка", - пише агентство.

При цьому планується використовувати вакцину від компаній Pfizer і BioNTech, що отримала дозвіл на екстрене застосування в США.

Вакцинація американського керівництва буде розтягнута на 10 днів, зазначає Bloomberg. Це робиться, щоб у разі виникнення побічних ефектів, вакциновані керівники не відчули б їх одночасно.

Планується, що такий захід серед іншого допоможе переконати американців у нешкідливості вакцини, йдеться в повідомленні.

Трамп восени перехворів на коронавірус. На самому початку пандемії COVID-19 він говорив, що буде готовий зробити щеплення або першим, або останнім - в залежності від того, як буде правильніше вчинити.

На швидкій вакцинації керівництва США наполягали як фахівці в сфері охорони здоров'я, так і експерти в сфері національної безпеки, наголошує Bloomberg.

Очікується, що в понеділок в США стартує кампанія з масової вакцинації населення від COVID-19. Поки що лише вакцина від Pfizer і BioNTech отримала дозвіл на екстрене застосування в США. Очікується, що незабаром такий дозвіл може отримати і вакцина компанії Moderna.

Дозвіл на екстрене використання має на увазі застосування препарату, не очікуючи результатів його випробувань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗСУ: від початку доби і станом на 16:00 на фронті відбулося 58 бойових зіткнень, на покровському напрямку - 26

Експосадовець "Центренерго" переплатив майже 7 млн грн за турбіни й мотори для Вуглегірської ТЕС

Зеленський у День журналіста: Мати силу в битві за правду не менш важливо, ніж мати зброю в битві за землю

Зеленський - прем'єру Індії: Розраховуємо на участь Індії в Саміті миру на найвищому рівні

ДБР викрило посадовців міграційної служби в Одеській області на отриманні хабарів від іноземців

Дані оновили близько 15% військовозобов'язаних, призовників і резервістів - Міноборони

У Києві внаслідок проїзду негабаритного транспорту пошкоджено шляхопровід на перетині Берестейського проспекту й Кільцевої дороги

Системи ППО та артилерійські постріли в топі нагальної потреби - гендиректор "Української бронетехніки"

Підстав говорити про мобілізацію 18-річних немає - Стефанчук

Рада ратифікувала угоду з ЄС щодо Ukraine Facility

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА