08:37 16.12.2020

Жорсткий "локдаун" вводиться в Німеччині з 16 грудня

2 хв читати
Жорсткий "локдаун" вводиться в Німеччині з 16 грудня

Жорсткі громадські обмеження будуть діяти в Німеччині в зв'язку з пандемією коронавірусу в період з 16 грудня до 10 січня, відповідне рішення прийнято на рівні канцлера і керівників федеральних земель.

Таким чином, з середини грудня будуть закриті всі точки роздрібної торгівлі, за винятком продовольчих магазинів, аптек, магазинів оптики, автозаправок, автомобільних і велосипедних майстерень, відділень банків і пошти, пралень і хімчисток. Також закриваються перукарні та салони краси. Музеї, спортзали, басейни і театри були закриті і до цього. Ресторани і кафе зараз також закриті, їжу можна продавати тільки "навинос".

Крім цього, будуть закриті всі школи - учнів переводять на дистанційне навчання. Церковні служби дозволені з обмеженнями - всі повинні бути в масках, співати буде заборонено, а мінімальна дистанція між парафіянами повинна складати 1,5 метра.

Обмеження вводяться і на приватні заходи - максимально допустиму кількість гостей, які тепер можуть перебувати в одній квартирі, - п'ятеро людей, причому вони повинні бути максимум з двох сімей, діти при цьому не враховуються. На Різдво з 24 до 26 грудня дозволено запросити чотирьох гостей з інших домогосподарств.

Заходи стосуються і святкування Нового року - в ФРН цього разу заборонено продаж піротехніки та її використання в громадському просторі, мотивовано це було прагненням не підвищувати і без того високі цифри відвідуваності лікарень.

На вулицях у Берліні поліція контролює дотримання правил, перевіряє наявність масок і дотримання необхідної дистанції.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА