11:16 12.12.2020

Управління з санітарного нагляду схвалило вакцину Pfizer/BIONTECH від COVID-19 для масового використання в США

2 хв читати

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) дало згоду на екстрене застосування в країні вакцини компаній Pfizer і BioNTech від коронавірусу COVID-19.

Це рішення, як очікується, дасть федеральній владі можливість найближчим часом розпочати кампанію з масової вакцинації від коронавірусу.

Раніше групу експертів відомства, що підпорядковується МОЗ, після багатогодинних обговорень рекомендувала схвалити цей препарат. Фахівці вирішили, що незважаючи на ряд побоювань, користі від застосування вакцини буде набагато більше, ніж проблем.

США стали вже третьою після Великобританії і Канади країною, яка почала використовувати препарат Pfizer/BioNTech для масової вакцинації.

Вакцину, розроблену Pfizer і BioNTech, потрібно зберігати за температури -70 °C. Раніше компанії заявили про 95-відсоткову ефективність препарату в третій – фінальній – стадії клінічних випробувань.

У рамках першого етапу розподілу вакцин у Pfizer планують поставити 6,4 млн доз вакцин для США наприкінці грудня. Вакцина складається з двох доз, які вводяться з інтервалом в 21 день.

У службах охорони здоров'я США раніше зазначали, що пріоритет у вакцинації надаватимуть медперсоналу і літнім людям у будинках престарілих.

Ще однією вакциною, що претендує на схвалення в США, є препарат компанії Moderna, чия ефективність за підсумками клінічних випробувань становить 94,1%. FDA планує 17 грудня провести зустріч із розгляду запиту компанії на застосування її вакцини.

Заявка на екстрене використання – це запит на початок застосування препарату, не чекаючи завершення абсолютно всіх перевірок його впливу на організм.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон: Сподіваюся, ми зможемо домовитися на рівні країн БРІКС про підвалини довгострокового миру в Україні

Франція виділить 200 млн євро підприємствам, які інвестуватимуть у відновлення критичної інфраструктури України - Макрон

Зеленський обговорив із Макроном ситуацію на полі бою і можливість протидії РФ

Франція починає постачання Україні літаків Міраж-2000 і навчить персонал однієї бригади - Макрон на зустрічі з Зеленським

Кулеба обговорив із вісьмома міністрами Північної Європи та Балтії способи забезпечення переваги України на полі бою

ВР ухвалила закон, що регламентує повноваження Держспецзв'язку щодо закупівлі безпілотних систем, боєприпасів до них, а також засобів РЕБ

90% рятувальників і поліцейських заброньовано

Чиновника КМДА, підозрюваного у вимаганні грошей з перевізників, відсторонено від посади, йому обрано запобіжний захід

Окупанти 14 разів обстріляли Нікопольський район, є жертви та руйнування

Кабмін схвалив залучення ще 30 млн євро від KfW на реконструкцію однієї з підстанцій у Львівській області - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА