День фінансів, 13 жовтня: що чекають українці від курсу, чи готові прожити без держпенсії, і які ціни на оренду житла в Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 13 жовтня: що чекають українці від курсу, чи готові прожити без держпенсії, і які ціни на оренду житла в Києві

649
У вівторок, 13 жовтня, пропонуємо дізнатися, що українці чекають від курсу, чи зможуть пережити посилення карантину і прожити без держпенсії.
Чи буде долар по 33 гривні до кінця року? Голова комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев заявив, що зараз немає жодного макроекономічного показника, який би свідчив про тиск на гривню, тому немає підстав чекати долар по 32-33 гривні вже під Новий рік.
Ми опитали українців про те, що вони думають з приводу курсу долара до кінця року, а також про плани на держпенсії і фінансову “подушку” на випадок посилення карантину:
Україна відстає від світу. “Мінімалка” слабо співвідноситься з середньою. Таку думку висловив Міністр фінансів України Сергій Марченко. Він сказав, що співвідношення мінімальної і середньої заробітної плати в Україні в 2021 році зросте з нинішніх 45% до 48%. При цьому залишається помітно меншим, ніж “в інших країнах світу”. Крім того, “мінімалка” не досягне рівня “критичної зарплати” для бізнесу.
При цьому в “Слузі народу” запропонували відкласти підвищення мінімальної зарплати до грудня 2021 року.
Перевірка нерухомості на “чистоту”. При купівлі квартири або будинку на вторинному ринку треба звертати увагу на юридичну чистоту документів, щоб не залишитися і без житла, і без грошей. Фахівці офісу протидії рейдерству Міністерства юстиції поділилися інструкцією щодо перевірки житла на вторинному ринку нерухомості.
До речі, Finance.ua проаналізував ринок оренди нерухомості столиці й актуальні ціни:

Що буде з цінами на оренду житла в Києві. Актуальні ціни та прогноз на осінь 2020 🏢

Приват24 запустив оновлений сервіс миттєвих переказів. ПриватБанк запустив оновлений сервіс миттєвих переказів з карток Mastercard зарубіжних банків у вебверсії та мобільному Приват24. Зазначимо, вартість переказу на картку ПриватБанку становить 1,5% від суми незалежно від країни відправлення.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас