ua en ru

Британія після Brexit залишить військових у Німеччині для стримування РФ

Британія після Brexit залишить військових у Німеччині для стримування РФ Фото: міністр оборони Британії Гевін Вільямсон (flickr.com/Ian Davidson)

Лондон залишить у Німеччині близько 200 військових

Великобританія після виходу з Євросоюзу (Brexit) залишить 200 військових у Німеччині для стримування Російської Федерації. Відповідне рішення прийняв міністр оборони Британії Гевін Вільямсон, передає The Sunday Times.

Повідомляється, що дане рішення Вільямсон обґрунтував потенційною загрозою Європі з боку Росії. За його словами, цей крок покаже Москві готовність Британії захищати Європу і після Brexit. Також передбачається, що рішення Лондона вкаже Берліну на необхідність підвищення витрат на оборону.

"До числа тих, хто має залишитися в Німеччині, відноситься інженерний полк, який є провідним підрозділом НАТО з переправ через річки, що дозволяє танкам вступати в бій там, де були зруйновані мости", - пише The Sunday Times.

Крім того, британська армія збереже за собою полігон в районі Падерборна. Даний полігон використовується для відпрацювання застосування танків в бою і масштабних маневрів за участю піхоти і бронетехніки. Також Лондон має намір залишити за собою склад бронетранспортерів британської армії в Менхенгладбаху, розрахований на близько 2000 танків, бронетехніки і вантажівок.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Британія планує розширити військовий порт на Кіпрі, якщо не вийде угода щодо Brexit.

У серпні стало відомо, що Франція готує заходи у разі невдачі переговорів щодо Brexit.