20:57 30.11.2018

Порошенко розповів рідним захопленого Росією моряка про заходи, яких вживає Україна для звільнення військовополонених

1 хв читати
Порошенко розповів рідним захопленого Росією моряка про заходи, яких вживає Україна для звільнення військовополонених

Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з родиною захопленого Росією в Керченській протоці моряка розповів про заходи, яких вживає держава для звільнення полонених українських військовослужбовців.

Як повідомляє у п'ятницю прес-служба президента України, П.Порошенко під час поїздки до Хмельницького зустрівся з рідними матроса Сергія Цибізова.

Президент висловив слова підтримки рідним моряка і зазначив, що С.Цибізов та інші українські військові - справжні герої, і під час нападу російських військових вони діяли у повній відповідності до вимог міжнародного законодавства.

П.Порошенко поінформував про заходи, яких вживає держава в питанні звільнення українських військовослужбовців, котрі, згідно з міжнародним законодавством, є військовополоненими.

Президент також зазначив, що провів кілька телефонних розмов із лідерами Європейського Союзу та інших країн світу. Зокрема, під час телефонної розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, держсекретарем США Майком Помпео, прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо П.Порошенко особливо наголошував на важливості підтримки вимоги України звільнити українських військовослужбовців і повернення незаконно захоплених кораблів.

"Ми маємо повну підтримку наших міжнародних партнерів", - сказав він.

Глава Української держави також запевнив, що постійно тримає на контролі це питання, зокрема надання всім військовополоненим морякам повної правової допомоги.

Президент також дав доручення голові Хмельницької обласної державної адміністрації постійно підтримувати зв'язок із родиною С.Цибізова й надавати всю необхідну допомогу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США підтвердили свою участь у Саміті миру на високому рівні, але поки що немає конкретного підтвердження про участь Байдена - Зеленський

Зеленський про ініціативу Китаю та Бразилії провести свою конференцію зі встановлення миру в Україні за участю Росії: Ніхто не має права розповідати нам, як має закінчитися ця війна

Деякі союзники обмежують використання F-16 для ударів по території РФ, що ускладнить Україні проведення військових операцій - ISW

За підтримки Китаєм Росії війна буде довшою - Зеленський

На полях Азійського саміту Зеленський обговорив із міністром оборони США посилення української ППО та коаліцію F-16

У Миколаївській області вночі збито 11 "шахедів", через падіння уламків горіли склади промпідприємства

Війська РФ протягом доби завдали понад 380 ударів по Запорізькій області

Силами ППО вночі знищено 24 із 25 "шахедів", які атакували Україну

Війна з Китаєм не є неминучою, незважаючи на зростаючу напруженість в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні - глава Пентагону

Україна має підтвердження 106 країн про участь у Саміті миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА