RU
 

Складено рейтинг найдорожчих міст для експатів

Корреспондент.net,  16 грудня 2020, 00:35
0
445
Складено рейтинг найдорожчих міст для експатів
Фото: Unsplash
Експерти назвали найбільш дорогі для життя міста

Зміни в традиційному рейтингу в цьому році переважно були викликані коливаннями валютних курсів через пандемію, що вплинуло на купівельну спроможність експатів.

 

ECAInternational представив щорічний звіт, в якому порівнюються витрати на повсякденні товари, включаючи їжу, транспорт і комунальні послуги в 208 містах 121 країни з вересня до вересня. Про це у вівторок, 15 грудня, пише CNBC.
 
Так, згідно зі звітом, Гонконг визнано найдорожчим містом у світі для експатів. За ним йдуть Токіо, Нью-Йорк і Женева, які зберегли свої позиції в першій четвірці з 2019 року.
 
Цюріх займає в списку п'яте місце, Лондон - шосте. Ці міста піднялися в рейтингу ECAInternational, оскільки відновлення євро і фунта стерлінгів призвело до збільшення вартості життя для іноземних фахівців.
 
Далі йдуть Тель-Авів, Сеул, Сан-Франциско. Замикає десятку міст - Йокогама.
 
"У зв'язку з відновленням курсу євро і фунта в цьому році вартість життя для багатьох іноземних працівників зросла, - сказав регіональний директор в Азії в ECAInternational Лі Куан. - Ці чинники також підняли багато великих європейських міст в рейтингах: Лондон займає 6 місце в списку найдорожчих міст у світі, Париж - 10, а Відень і Мюнхен входять в топ-50 світових лідерів".
 
У той же час, падіння курсу азіатських валют, включаючи тайський бат, в'єтнамський донг і індійську рупію, призвело до різкого зниження вартості життя в цих великих містах для експатів.
 
"Найдорожче місто Індії Мумбаї опустився на 34 позиції і посів 94 місце в рейтингу", - йдеться в звіті.
 
Нагадаємо, найдорожчі фахівці, які стрімко роз'їжджаються з України, - айтішники. Це не тільки програмісти, але і тестувальники, розробники пристроїв, навіть системні адміністратори.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
 
ТЕГИ: Недвижимостьденьгииностранцыуровень жизни
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі