07:45 16.08.2020

Загрози санкцій не зупинять пошук Туреччиною енергоресурсів у Східному Середземномор'ї - Ердоган

2 хв читати
Загрози санкцій не зупинять пошук Туреччиною енергоресурсів у Східному Середземномор'ї - Ердоган

Загрози санкцій, які звучать на адресу Туреччини, не зупинять проведені нею пошуки енергоресурсів у східній частині Середземного моря, заявив в суботу президент республіки Реджеп Таїп Ердоган.

"Санкції та погрози не змусять нас відступити", - сказав Ердоган під час телезвернення до нації.

Президент попередив, що в питанні пошуку родовищ у Середземному морі "наша країна повністю права. Ми будемо захищати наші інтереси, використовуючи всі наявні в нашому розпорядженні засоби".

"Наразі ми зосереджені на тотальному захисті наших прав у Східному Середземномор'ї, Лівії, Егейському морі. Ми також сконцентрували свої сили на те, щоб боротися з терористичними організаціями в Сирії і Північному Іраку", - додав Ердоган. Раніше в серпні глави МЗС країн ЄС піддали Туреччину критиці в зв'язку з бурінням на нафту і газ у водах східного Середземномор'я.

Греція вважає, що володіє ексклюзивними правами на діяльність у зонах, де веде буріння Туреччина. У відповідь в Анкарі в зв'язку з цією активністю посилаються на умови угоди, укладеної з визнаним ООН урядом національної злагоди Лівії.

На цьому тижні міністр оборони Франції Флоранс Парилі повідомила, що її країна допоможе Греції в захисті її морських прав.

"Як оголосив президент Емманюель Макрон, ми підсилюємо нашу присутність у східному Середземномор'ї. Розгортання військово-повітряних сил у регіоні і морськими навчаннями з греками ми підтверджуємо нашу відданість свободі навігації і повазі міжнародного права", - написала глава оборонного відомства в четвер у Твіттері.

Макрон, зі свого боку, повідомив про рішення тимчасово підсилити французьку військову присутність у східному Середземномор'ї в зв'язку з виниклою там напруженістю між Грецією і Туреччиною. Він оголосив про додаткове військове співробітництво з Афінами.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗС України: Від початку доби загальна кількість атак російських військ на всій лінії фронту наблизилася до 80

83 керовані авіабомби скинув ворог за добу на сході України

Президента України очікують у Португалії у вівторок

"Укренерго" на вівторок уперше за два тижні дії графіків відключень не прогнозує їх на будній день

Кабмін назвав пріоритетні для енергопостачання об'єкти - постанова

Генштаб ЗС України: Найбільша інтенсивність боїв зберігається на покровському та харківському напрямках

ПА НАТО ухвалила декларацію, що закликає прискорити постачання зброї Україні та дозволити бити нею по військових цілях у РФ

Зеленський мав аудієнцію в короля Іспанії Філіпа VI

На Харківщині через лісову пожежу, спровоковану ворожими обстрілами, детонують боєприпаси, залишені окупантами під час відступу

У Харкові поблизу "Епіцентру" знайдено нерозірваний боєприпас - прокуратура

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА