В столиці продовжать пільги для бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В столиці продовжать пільги для бізнесу

Особисті фінанси
427
Міська влада продовжить пільги для столичного бізнесу, запроваджені в березні, на початку карантину.
Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн-брифінгу.
«Сьогодні наше завдання – рятувати здоров’я і життя людей. А також – допомагати бізнесу, вберегти економіку міста від стрімкого падіння. Хочу повідомити, що міська влада і наступного року продовжить підтримувати столичних підприємців. Я ініціював збереження преференцій для малого та середнього бізнесу, що Київ запровадив у березні, та запровадження деяких інших пільг», – повідомив Віталій Кличко.
Так, за його словами, до розгляду депутатів Київради підготовлені проекти рішень, що передбачають як продовження пільг, що місто вже надало, так і встановлення їх для інших категорій підприємців.
«Це дозволить їм зберегти робочі місця. І головне – свій бізнес», – підкреслив мер столиці.
Які пільги передбачені:
  • на період карантину, коли бізнес фактично не працює, сплата за договорами розміщення засобів пересувної та сезонної торгівлі – незалежно від розміру плати, визначеної у договорах оренди – становитиме 1 гривню;
  • запропоновано і надалі зменшену вартість оренди комунального майна – на 50%;
  • для ресторанного бізнесу, пересувної та сезонної торгівлі на 50% зменшується пайова участь в утриманні об’єктів благоустрою.
Перелік пільг, що пропонує місто, не потребує внесення змін до існуючих договорів.
«Ми розуміємо, що Київ недоотримає частину доходів. Але ми маємо зберегти і підтримати столичний бізнес. Люди повинні працювати і заробляти», – наголосив Віталій Кличко.

Довідка Finance.ua:

  • Від понеділка, 14 грудня, для фізосіб-підприємців почне працювати сервіс у застосунку “Дія” для отримання одноразової допомоги у розмірі 8 тисяч грн. Подати заявку на отримання фіндопомоги можна буде до 21 грудня.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас