15:23 01.09.2019

Дуда закликав європейців до рішучості, щоб не допустити нової військової агресії, і навів приклад Грузії та України

2 хв читати
Дуда закликав європейців до рішучості, щоб не допустити нової військової агресії, і навів приклад Грузії та України

Президент Польщі Анджей Дуда у Варшаві на церемонії пам'яті на честь 80-річчя з дня початку Другої світової війни заявив про необхідність рішуче протистояти новим військовим провокаціям, не допустити нової військової агресії, повідомляють у неділю місцеві і західні ЗМІ.

"Навіть сьогодні ми бачимо, як кордони зміщуються, окупація, військовополонені, (відбуваються - ІФ) військові провокації... Нам потрібно бути рішучими, не можна цьому потурати, (...) щоб бути впевненим у тому, що ми більше ніколи не зіткнемося з військовою агресією", - заявив Дуда.

"Має бути очевидно, що будь-який вид військової агресії наразиться на сильну, потужну, рішучу відповідь. Це виклики, з якими ми стикаємося в наші дні", - наголосив президент Польщі.

Дуда навів події в 2008 році в Грузії і в 2014 в Україні як приклади неприпустимості порушення кордонів держав і військової агресії.

Заходи, присвячені річниці початку Другої світової війни проходять на площі маршала Пілсудського у Варшаві, де перед виступом глави держави відбувся парад, було виконано державний гімн Польщі і підняті прапори.

На заходи до Польщі приїхали представники десятків іноземних держав, зокрема віце-президент США Майк Пенс і канцлер ФРН Ангела Меркель, а також президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр.

Заходи розпочалися в Польщі рано вранці в неділю в місті Велюнь, а також на півострові Вестерплатте в Гданську в точний час нападу 1 вересня 1939 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА