День фінансів, 27 травня: три «корупційні діри», пропозиція Коломойського, відповідь Гройсмана — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 27 травня: три «корупційні діри», пропозиція Коломойського, відповідь Гройсмана

1177
Понеділок, 27 травня. Тиждень почався з гучних заяв.
Facebook і глобальна крипта. Мережеві джерела повідомляють про плани компанії Facebook щодо запуску власної криптовалюти вже наступного року. Тестування криптовалюти під назвою GlobalCoin мають намір почати наприкінці 2019 року. Фахівці розходяться в думці про те, наскільки успішним може виявитися новий проект Facebook.
Борги? Треба бути, як Греція. Олігарх Ігор Коломойський, який нещодавно повернувся в Україну, знову виступив за оголошення в Україні дефолту, вказуючи, що треба брати приклад з Греції. Нагадаємо, У 2015 році Греція стала першою розвиненою країною, яка не повернула Міжнародному валютному фонду значну кількість грошей кредиту.
А ось Володимир Гройсман дотримується протилежної думки. «Дефолт – це глобальна криза. Згадайте 90-ті роки, і я вважаю, що для українців криз вже достатньо, і від будь-яких дефолтів, які тягнуть за собою дуже серйозні наслідки, в першу чергу постраждають пересічні українські громадяни. Мільярдери стануть мультимільярдерами, а люди будуть на межі виживання. Тому в даному випадку вважаю, що найголовніше завдання – це сильна економіка», – зазначає він.
До речі, на думку того ж Гройсмана, Україна за балансом зараз перебуває в хорошому фінансовому становищі. За його словами, Україна накопичила 20 млрд доларів валютних резервів. Долар абсолютно стабільний, навіть йшов до зниження, а на єдиному казначейському рахунку близько 60 млрд грн.
Але не все так райдужно, Луценко назвав три «корупційні діри», через які держава втрачає гроші. Ви, звісно, можете спробувати вгадати, що це за діри. А можете перейти за посиланням і дізнатися версію пана Луценка.
Тим часом, У Зеленського вже заговорили про нову програму МВФ. «Після виборчого циклу і формування нового уряду, швидше за все, будемо говорити про нову програму, яка буде відповідати і пріоритетам, і викликам, які стоять перед країною», – заявив радник президента Володимира Зеленського, екс-міністр фінансів Олександр Данилюк.
Мінімум півроку. У російському державному «Сбербанку» повідомили, що відновлять спроби з продажу українського дочірнього банку найраніше в кінці 2019 року. До цього продаж банку там вважають нереальним.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас