15:56 19.05.2020

Зеленський підтримує перезавантаження економічного напряму зовнішньої політики

2 хв читати
Зеленський підтримує перезавантаження економічного напряму зовнішньої політики

Президент України Володимир Зеленський підтримав перезавантаження економічного напряму зовнішньої політики України, яке ініціював міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, і цей процес МЗС розпочне з перезапуску роботи оновленої Ради експортерів та інвесторів.

За словами міністра, саме тісна співпраця з українськими експортерами й іноземними інвесторами допоможе українським дипломатам на практиці спрямовувати свої зусилля за кордоном на розширення необхідних можливостей і подолання наявних перешкод.

"Нині найкращий час для втілення економічних амбіцій України. Для цього МЗС запускає якісно оновлений блок торговельно-інвестиційної дипломатії. Ми зосередимося на двох пріоритетах: підтримці українського експорту у світі та залученні інвестицій до України. Зусиллями українських дипломатів подолання економічних наслідків пандемії має стати історією успіху України та всіх українців. Внесок у зміцнення економічної безпеки України стане одним із показників ефективності роботи дипломатів", - сказав на нараді у вівторок Кулеба, повідомляє прес-служба глави держави.

Зеленский наголосив, що український бізнес повинен мати можливості експорту. "Я хочу, щоб український бізнес мав можливості експорту. Хочу, щоб не лише великі підприємці виходили на міжнародний ринок, а і щоб таку можливість отримав середній і малий бізнес, наприклад, фермер з якісною продукцією чи підприємець з унікальним виробництвом, щоб вони йшли на експорт і виростали до великих бізнесів, щоб мали таку мотивацію", - зазначив він.

У зустрічі про прискорення зростання експорту й залучення інвестицій узяли участь також заступники керівника Офісу президента Ігор Жовква і Юлія Ковалів, радник президента з питань економіки Олег Устенко та секретар Національної інвестиційної ради Леван Варшаломідзе.

Ковалів і Варшаломідзе представили готові проекти іноземних інвестицій, які перебувають на фінальній стадії узгодження.

"Національна безпека, фінансова незалежність, нові робочі місця та інновації - це головні напрями, куди нам потрібно залучити інвестиції", - зазначив секретар Націнвестради.

Ковалів також представила проект закону про так званих інвестиційних нянь, який треба було допрацювати з урахуванням ситуації з пандемією коронавірусу у світі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА