У Фінляндії хочуть скоротити робочий день — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Фінляндії хочуть скоротити робочий день

Світ
1118
Прем’єр-міністр Фінляндії Санна Марін назвала скорочення восьмигодинного робочого дня до шести годин одним зі своїх пріоритетних завдань.
Про це вона заявила під час виступу, присвяченого її обранню головою Соціал-демократичної партії, передає фінське видання Helsinki Times.
В програмній промові перед однопартійцями прем’єр заявила, що правляча партія має створити “чітке бачення і конкретний план” для переходу до скорочення робочого дня і поліпшення трудового життя в Фінляндії.
“Не можна відмовлятися від нашої мети скоротити робочий час, і це не суперечить іншій нашій меті – більш високому рівню зайнятості та стабільності державної економіки”, – заявила Марін.
Вона додала, що дослідження свідчать, що люди, які працюють шість годин, гідні отримувати стільки ж, як і за восьмигодинний робочий день.
“Один зі способів справедливого розподілу багатств – це поліпшити умови праці і скоротити робочий час таким чином, щоб це не позначилося на рівні доходів”, – вважає фінський прем’єр-міністр.
Як зазначає видання, Санна Марін висувала ідею скорочення робочого дня і переходу на чотириденний робочий тиждень ще до того, як стала прем’єр-міністром. Вона також вважає, що це могло б підвищити зайнятість в країні під час пандемії коронавірусу.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас