15:36 23.08.2018

Вступ України до НАТО стане реальним, коли буде досягнуто високої сумісності озброєнь - Порошенко

2 хв читати
Вступ України до НАТО стане реальним, коли буде досягнуто високої сумісності озброєнь - Порошенко

Вступ до НАТО для України буде реальним, коли українське озброєння буде максимально сумісне зі стандартами Північноатлантичного альянсу, відзначає президент України Петро Порошенко.

"Усвідомлюємо, що вступ України до Альянсу стане реальним лише тоді, коли ми досягнемо високої сумісності наших озброєнь", - сказав П.Порошенко в четвер у Києві, відкриваючи виставку сучасного озброєння та військової техніки Збройних сил України та інших військових формувань.

При цьому він наголосив: "Ми вже просуваємося цим шляхом, саме тому наша бронетехніка оснащена сучасними прицілами, системами, якісним управлінням вогнем і захищеним цифровим зв'язком".

У цьому контексті глава держави розповів, що протягом п'яти останніх років на озброєння Збройних сил України було прийнято вісім типів бойових броньованих машин, два типи протитанкових ракетних комплексів, сім типів модернізованих літаків і вертольотів.

"До кінця поточного року планується завершити роботи зі створення та модернізації більше ніж 20 зразків озброєння та військової техніки, серед них рухомий автоматизований командний пункт для оснащення зенітно-ракетних дивізіонів, комплекс машин управління артилерії", - повідомив П.Порошенко.

За його словами, все це озброєння відповідає найвищим світовим стандартам безпеки та оборони.

Президент зазначив, що на параді з нагоди Дня Незалежності України 24 серпня буде представлено нові зразки техніки, що відповідають стандартам НАТО.

"На параді до Дня Незалежності України ми продемонструємо нові зразки, які виготовлені за стандартами НАТО, і проходять наразі державні випробування. Серед них танк Т-84-120 «Ятаган», оперативно-технічний ракетний комплекс "Сапсан", реактивні системи залпового вогню "Вільха", "Верба", а також самохідна артилерійська установка "Богдана", - розповів глава держави.

"Сьогодні клопоти зовсім іншого порядку - ті завдання, які я наразі ставлю перед Збройними силами України, перед сектором оборони та безпеки - це перехід на стандарти НАТО, реформи, модернізація, переозброєння та інше", - сказав П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Важливо, щоб лідери з великим політичним впливом допомагали залучати до Саміту миру інших лідерів, які все ще балансують між Україною та Росією

Київ пропонує європейські варіанти змін до розподілу повноважень між державною та місцевою владами - заступник мера

Більшість українців продовжує довіряти Зеленському як чинному президенту - КМІС

Глобальний саміт миру може мати продовження в парламентському вимірі - Стефанчук

Половина опитаних українців вважають, що Зеленський не виконав більшість передвиборчих обіцянок, половина з них звинувачує в цьому його оточення - КМІС

Участь Китаю в Глобальному саміті миру могла б зробити практичний внесок у досягнення справедливого й довготривалого миру в Україні - МЗС

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

Дозвіл Україні бити по території РФ може бути розширений і це залежатиме від ситуації на полі бою – Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА