День фінансів, 6 лютого: зміцнення гривні, нова методика від Київводоканалу, розмір пенсії онлайн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 6 лютого: зміцнення гривні, нова методика від Київводоканалу, розмір пенсії онлайн

1012
Середа, 6 лютого, запам’яталася не тільки зміцненням нацвалюти.
Стрімке зміцнення гривні. Нацбанк вирішив пояснити тренд на зміцнення гривні стабільними надходженнями експортної виручки і приходом нерезидентів в ОВДП. Але водночас, як стверджують в НБУ, сезонність курсових коливань як явище в Україні поступово зникає. Кажуть, що населення і бізнес звикли до гнучкого курсоутворення і не панікують через помірні коливання нацвалюти. Як гадаєте, чи так це?
Норми обов’язкового продажу валюти. НБУ з 1 березня знизить норму обов’язкового продажу валюти експортерами до 30%. Про це сьогодні повідомив заступник голови НБУ Олег Чурій. Також він НБУ зазначив, що банки будуть наглядати за тими операціями, які несуть більше ризиків.
Дізнаємося про розмір пенсії онлайн. Українці отримали можливість дізнатися про розмір своєї майбутньої або нинішньої пенсії онлайн. У Пенсійному фонді пояснюють, що для початку необхідно підключити електронний цифровий підпис через банк, а потім скористатися веб-сайтом ПФУ. Сервіс Приват24 опублікував відеоінструкцію, як отримати ключ. Пенсія розраховується автоматично, виходячи з таких даних: офіційний стаж громадянина і рівень його зарплати за 15 років.
Ще одна розстрочка на 24 місяці. Тиждень тому Finance.ua порівнював три найпопулярніші платні розстрочки, які пропонують Приватбанк, monobank і Альфа-Банк. Мінусом “Альфи” тоді був термін розстрочки – 12 місяців, а це вдвічі менше, ніж у «Привату» і mono. Але Альфа-Банк вирішив виправити ситуацію і зараз на його сайті в розділі «Поточні Акції» з’явилася інформація про те, що тепер розстрочка може бути оформлена на термін до 24 місяців.
Субсидії готівкою з березня. Кабмін схвалив старт виплати субсидій готівкою з березня 2019 року. Водночас, в уряді не відкидають нецільового використання виплачених субсидій, позаяк гроші будуть видаватися безпосередньо одержувачу. Але також прогнозують, що підприємства, які надають послуги ЖКГ, з виплатою субсидій готівкою зможуть отримувати відшкодування витрат за надані послуги.
Київводоканал змінює методику оплати послуг. Починаючи з лютого 2019 року буде змінено принципи нарахування за спожиті послуги з централізованого водопостачання та водовідведення. Мешканці повинні будуть оплачувати весь обсяг води, який спожив їхній будинок. У певний день представник Київводоканалу щомісяця буде знімати показники загальнобудинкового лічильника і за ними будуть приходити квитанції на оплату.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас