RU
 

Слідком заявив про вбивство росіянина в українській в'язниці

Корреспондент.net,  1 лютого 2019, 10:25
0
307
Слідком заявив про вбивство росіянина в українській в язниці
Фото: leopolis.news
Валерій Іванов був засуджений на 12 років позбавлення волі

Судово-медичні працівники в Росії повідомили, що смерть росіянина, який воював на Донбасі. наступила в результаті завданих тілесних ушкоджень.

Слідчі в Росії порушили кримінальну справу про "ненавмисне вбивство" жителя Архангельської області, який загинув у виправній колонії в Україні, повідомила офіційний представник Слідчого комітету (СК) Світлана Петренко, передає Интерфакс в п'ятницю, 1 лютого.

"28 грудня 2018 року у Сєвєродвинськ з території України доставлено тіло громадянина Російської Федерації, 45-річного Валерія Іванова. Встановлено, що смерть Іванова наступила 9 грудня 2018 року в Дрогобицькій виправній колонії №40, розташованій в місті Дрогобич Львівської області", - сказала Петренко.

За її словами, в ході судово-медичної експертизи встановлено, що його смерть настала в результаті сукупності завданих тілесних ушкоджень.

"У зв'язку з тим, що у органів попереднього слідства є підстави вважати, що смерть Іванова має кримінальний характер і настала в результаті протиправних дій невстановлених осіб на території України, порушено кримінальну справу за ч.4 ст.111 КК РФ (навмисне заподіяння тяжкої шкоди здоров'ю, що спричинило смерть)", - сказала Петренко.

Вона зазначила, що зараз проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх обставин скоєного злочину.

Нагадаємо, про смерть в українській в'язниці російського громадянина, який воював на Донбасі і був захоплений в серпні 2015 року в полон на лінії зіткнення в районі Станиці Луганської, стало відомо 19 грудня. Валерій Іванов був засуджений на 12 років позбавлення волі. Пізніше Україна передала РФ тіло росіянина, котрий воював на Донбасі.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

 

ТЕГИ: Украина-РоссияЛьвовская областьсмертьтюрьмауголовное дело
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі