Власники Альфа-Банку купили нафтокомпанію у Мексиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власники Альфа-Банку купили нафтокомпанію у Мексиці

Фондовий ринок
1504
Компанія DEA Group Михайла Фрідмана оголосила про придбання незалежної мексиканської нафтогазової компанії Sierra Oil & Gas.
Про це йдеться у повідомленні DEа.
Зазначається, що сторони мають заручитися згодою влади Мексики та виконати інші умови, але очікується, що операція буде закрита в першій половині 2019 року.
Кошти на придбання надасть LetterOne, також заснована Фрідманом.
Як йдеться в повідомленні Sierra, угоду про придбання сторони підписали 4 грудня. Компанія також розкрила, що після купівлі Sierra буде інтегрована до складу “дочки” DEA – Deutsche Erdoel Mexico. Сукупний портфель складатиметься з десяти ліцензій на розвідку нафти і однієї – на видобуток. Розмір інвестицій в ці об’єкти оцінюється в $2 млрд протягом наступних п’яти років.
Загальна площа локацій, де Sierra володіє правом вести розвідку, – 9,4 тис. кв. км, відзначається у повідомленні DEA. Серед активів – 40% частка в нафтовому родовищі Зама, запаси якого оцінюються в 400-800 млн б.н.е. Початок видобутку на цій ділянці заплановано на 2022-2023 роки.
Джерело Bloomberg, знайоме з перебігом переговорів про придбання компанії, сказало, що сума операції становитиме близько $500 млн. Агентство також відзначає, що угода стане найбільшою в галузі нафтовидобутку в Мексиці, з того часу, як нафтовий сектор країни був відкритий для іноземних інвесторів в 2013 році.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас