12:43 08.10.2018

У Литві розпочалася активна фаза навчань "Кленова арка-2018"

2 хв читати
У Литві розпочалася активна фаза навчань "Кленова арка-2018"

У понеділок після тижня теоретичного періоду учасники армійських навчань "Кленова арка-2018", що проводяться в Литві, розпочали практичну фазу - симуляцію виконання операції з підтримання миру і безпеки у вигаданій країні, повідомляє прес-служба Польсько-литовської-української багатонаціональної бригади (ЛитПолУкрбриг).

"Протягом наступних кількох днів литовський батальйон уланів, польський танковий, український десантно-штурмовий та об'єднаний грузинсько-чорногорський батальйони під загальним командуванням ЛитПолУкрбригу і за підтримки канадських наставників долатиме виклики місії в сценарній "Латгалії". Ця країна зазнала гібридної агресії від сусідньої "Торріко", - повідомляють у понеділок у ЛитПолУкрбригу.

Також у штаб багатонаціональної бригади для виконання навчальних завдань інтегровані представники Збройних сил Туреччини та Румунії.

"Так, згідно зі сценарієм, сили спеціальних операції "Торріко" під прикриттям, найманців приватних компаній "Торріко" та місцевих кримінальних груп привели до кризи і нестабільності в "Латгалії", - наводять легенду навчань у багатонаціональній бригаді.

Отримавши мандат ООН у складі міжнародних сил, ЛитПолУкрбриг узяла під контроль визначений район, а батальйони розпочали виконання операції з підтримання миру і безпеки в регіоні.

"Без прив'язки до якоїсь реальної країни або ситуації сценарій вчення об'єднав багато сучасних викликів миру і безпеці у світі. Тому кожен батальйон покликаний забезпечити врегулювання ситуації на визначеній території, виконуючи дії як підрозділ ЛитПолУкрбригу. Сценарій ставить учасників у складні ситуації, коли застосування сили та зброї обмежені мандатом ООН. Канадські наставники, зі свого боку, допомагають тим, хто навчається, опанувати планування та операційні процедури. Вони також направляють ввідні, спонукаючи учасників реагувати процедурно або виконувати певні дії. Учасники з усіх восьми країн мають об'єднати зусилля і працювати як одна команда, щоб добитися успіху", - зазначив командир ЛитПолУкрбригу і співкерівник навчань полковник Дмитро Братішко.

Маневри "Кленова арка" - це щорічні 11-денні командно-штабні навчання, в яких традиційно беруть участь військовослужбовці Литви, Польщі та України. Проте цього року формат навчань дещо розширено - вони охоплюють понад 300 учасників із восьми країн: Канади, Литви, Польщі, України, Грузії, Чорногорії, Румунії та Туреччини. Македонію представляють спостерігачі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА