14:13 10.05.2020

Недотримання обмежень загрожує другою хвилею епідемії, попереджає бельгійський вірусолог

2 хв читати
Недотримання обмежень загрожує другою хвилею епідемії, попереджає бельгійський вірусолог

 

Хороша погода останніх вихідних перед очікуваним 11 травня черговим етапом пом'якшення обмежень у Бельгії, введених через коронавірус, привабила в парки численну публіку, і це викликає серйозне занепокоєння, заявив бельгійський вірусолог Марк ван Ранст.

"Такі ситуації викликають занепокоєння. Я рекомендую людям, які не дотримуються правил (ізоляції), добре подумати", - сказав вчений з католицького університету Левена, член спеціальної експертної групи, яка розробляла план поетапного виходу з ізоляції, в ефірі телеканалу VTM.

На думку ван Ранста, наповнені людьми галявини парків вселяють серйозну тривогу, поспішне перескакування через етапи пом'якшення обмежень може призвести до другої хвилі епідемії.

Експерт вважає, що в процесі поступового виходу з ізоляції дисципліна важлива як ніколи. "Всі громадяни мають бути відповідальними. Якщо уряд нам довіряє, ми повинні дотримуватися здорового глузду. Правило залишається колишнім: спілкуватися з якомога меншою кількістю людей. Якщо ми цього не доб'ємося, абсолютно точно крива графіка заражень піде вгору", - додав він.

За минулу добу в Бельгії виявлено 485 нових заражень коронавірусом (585 днем раніше), що збільшило загальну кількість інфікованих в країні до 53 тис. 081, повідомив у неділю антикризовий центр.

У бельгійських лікарнях з діагнозом корона вірус перебувають 2 222 пацієнти (2 381 було напередодні), зокрема, в палатах інтенсивної терапії - 476 (502 днем раніше).

За останню добу з лікарень виписалася 231 людина. Загалом із початку епідемії в Бельгії госпіталізували 16 тис. 219 осіб, 13 тис. 642 вилікувалися.

Антикризовий центр також оголосив у неділю про 75 нових летальних випадків серед людей, що заразилися коронавірусом (76 напередодні), що довело загальне число смертей в Бельгії до 8 656 з початку епідемії Covid-19.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Силы обороны держат под контролем 70% Волчанска, в городе идут бои – ОСГВ "Хортица"

ДніпроГЕС у критичному стані, над відновленням руху працюють відповідні служби - голова ОВА

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранено мирну жительку - поліція

Генштаб ЗСУ: Найвища інтенсивність атак ворога - на Покровському напрямку, ситуація напружена, але контрольована

Зеленський розраховує на прискорення поставок військової допомоги Україні в межах виділеного США пакета підтримки в $61 млрд

У Кропивницькому районі обійшлося без НП після вибухів, що пролунали, - попередні дані

Унаслідок влучання авіабомб на дитячий садок у Мирнограді постраждало п'ятеро людей - поліція

У КРОПИВНИЦЬКОМУ ЧУТИ ВИБУХИ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У Харківській області триває ліквідація 9 лісових пожеж на площі понад 3,7 тис. га - ДСНС

Зеленський прибув до Сінгапуру для участі в конференції "Діалог Шангрі-Ла"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА