Стало відомо про нову шахрайську схему ввезення єврономерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо про нову шахрайську схему ввезення єврономерів

Кримінал
2467
Перевізники, які доставляють в Україну автомобілі на іноземній реєстрації, влаштували шахрайську схему.
За кілька сотень гривень вони купують копії документів у українців, жителів прикордонних районів, а потім з’ясовується, що саме на них записані автомобілі на єврономерах.
Як результат – бажання заробити 600 грн обертається для безтурботних жертв штрафом 8,5 тис. грн за незаконне ввезення автомобіля.
Ошукані стверджують, що на гачок шахраїв потрапили сотні людей. Від посередників і перевізників добитися нічого не вдається. Вони не знають, де знаходяться авто, але переконують, що панікувати не варто.
На митниці кажуть, що такі злочинні схеми існують по обидва боки кордону, і винні тут не тільки обманщики, а й люди, які дозволили скористатися своїми документами.
«Митниця контролює переміщення товару, ми не контролюємо переміщення людей. Сумніваюся, що люди не знали, навіщо вони дають документи. Всі ж знають, що безкоштовний сир – тільки в мишоловці “, – пояснюють в ДФС.
У поліції вже є 10 звернень від ошуканих людей. Правоохоронці почали розслідування і кажуть, що вже мають декількох підозрюваних перевізників. Якщо їхню провину доведуть, за афери і підробку документів їм загрожує до 12 років ув’язнення.
До речі, вибирайте спеціальні кредитні картки для автомобілістів прямо у нас на порталі. Картки для водіїв дозволяють отримувати кешбек і додаткові знижки на АЗС.

Вибрати картку для водіїв 🚘

За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас