21:46 25.06.2018

У суді в справі Кернеса оголошено перерву до 2 липня для підготовки до дебатів

2 хв читати
У суді в справі Кернеса оголошено перерву до 2 липня для підготовки до дебатів

Київський районний суд м.Полтави в понеділок продовжив слухання у справі міського голови Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців Віталія Блінникова і Євгена Сміцького; в судовому засіданні для підготовки до дебатів оголошено перерву до 2 липня.

"Сьогодні в суді була відкрита і долучена до матеріалів експертиза показань і публічних виступів потерпілих, а також допитаний експерт-психолог, який проводив цю експертизу. Після цього прокуратура заявила низку клопотань, в тому числі і про одночасний допит свідків. Ми виступили проти задоволення цього клопотання, оскільки вважаємо це спробою затягнути розгляд справи", - повідомив агентству" Інтерфакс-Україна "адвокат Г.Кернеса Олександр Гунченко у понеділок.

За його словами, на наступному засіданні планується перейти до дебатів у справі.

"Суд переходить до дебатів. Для підготовки до дебатів оголошено перерву до 2 липня", - сказав адвокат.

Як повідомлялося, 25 січня 2014 року невідомі напали на учасників ходи на підтримку Євромайдану в Харкові. Того ж дня депутат Харківської облради Іван Варченко (ВО "Батьківщина") заявив про викрадення двох активістів Євромайдану - Олександра Кутяніна та Сергія Ряполова "після того, як вони знімали номери автомобілів" друзів Кернеса "біля готелю "Національ". Пізніше відділ зі зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Харківській області повідомив, що інформація про викрадення активістів Євромайдану не підтвердилася.

2 березня 2015 року Г.Кернес був повідомлений про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.ч. 2, 3 ст. 27 ч. 2 ст. 127 (катування), ч.ч. 2, 3 ст. 27 ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу України та про завершення досудового розслідування.

26 березня 2015 року Генеральна прокуратура передала в суд обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Г.Кернеса і двох його охоронців.

2 квітня 2015 року ВССУ оголосив резолютивну частину ухвали про перенесення розгляду справи Г.Кернеса з Дзержинського райсуду Харкова до Київського райсуду Полтави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Греція видала 100 дозволів на нерегулярні автобусні перевезення для України

У Рені після відвідування кафе отруїлися 8 дітей, призначено експертизи

Міненерго повідомило про низку надзвичайних ситуацій на шахтах України

ЗСУ за добу завдали ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

Мінкультури не знало про існування в "Укрінформі" списків т. зв. небажаних спікерів - Карандєєв

Двоє чоловіків, які прийшли по гуманітарну допомогу, постраждали від обстрілу на Херсонщині

Навіть якщо громадяни України мають паспорт іншої країни, їх насамперед розглядають виключно як громадян України - Держприкордонслужба

Якщо через відключення е/е абітурієнти не зможуть скласти НМТ на основних і додаткових сесіях, їм буде надано ще одну можливість

Зеленський привітав прем'єра Індії, його партію та Національний демальянс із перемогою на виборах

На Сумщині та Чернігівщині зросла кількість обстрілів, загинув мирний житель, двох поранено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА