07:29 22.01.2019

На виборах президента потрібен єдиний кандидат від демократичних сил

2 хв читати
На виборах президента потрібен єдиний кандидат від демократичних сил

Народний депутат України, учасник міжфракційного об'єднання "Єврооптимісти" Світлана Заліщук переконана в необхідності висунення єдиного кандидата в президенти від демократичних сил.

"Я пов'язую шанс на краще майбутнє для України з об'єднанням демократичних сил на цих президентських і парламентських виборах. Від цих президентських виборів залежить надзвичайно багато. По суті, кажучи будівельною мовою, ми вибираємо виконроба, який будує нам стіну. І це може бути гіпсокартон з якимись красивими малюнками, а може бути щось цегляне, надійне, на що можна спертися. Сьогодні я пов'язую шанс з таким феноменом, як "об'єднаний кандидат", - сказала вона в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV у понеділок.

С.Заліщук вважає, що три потенційних претенденти на таку роль - лідер "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко, лідер "Самопомочі", мер Львова Андрія Садовий і музикант Святослав Вакарчук - мають висунути єдиного кандидата.

"Я б хотіла, щоб вони визначилися і дали дуже чіткий сигнал суспільству, що є людина, за яку можна віддати голос. І це дасть можливість рухатися вперед", - зазначила вона.

С.Заліщук заявила, що на Форумі демократичних сил 11 січня, на якому була підтримана кандидатура А.Гриценка на пост президента, вона й інші "Єврооптимісти" не говорили з ним про виборчі списки або місця в майбутньому парламенті.

"Взагалі особисто я вірю, що молоде покоління має об'єднатися і йти єдиною колоною на парламентські вибори, ліберальною молодою платформою. Всі молоді сили, які є в парламенті і поза парламентом. Тим не менш, я вважаю, що у нас такого шансу на похід в парламент не буде, якщо ми програємо президентську битву. Тому, по суті, у нас немає вибору. І ми не можемо залишитися осторонь. Якщо ми залишимося осторонь, то потім у нас не буде шансу, щоб нас вибрали на парламентських виборах. І ті, хто зараз ховають голову в пісок, "діють по-страусиному", - вважає вона.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА