Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: немає сумніву, що «Боїнг-777» було збито ракетним ударом


Малайзійський «Боїнг-777» у небі над Донецькою областю було збито ракетним авіаударом, найімовірніше, з комплексу «Бук М1», заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«На цей момент у нас немає сумнівів, що цей літак було збито. Причина падіння – ракетний удар, і найімовірніше, із системи «Бук М1», – заявив Яценюк.

Глава уряду також заявив, що зрозуміло і те, що керувати й оперувати такою системою не можуть «п’яні проросійські терористи», повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

«Це професійні люди, яких тренували. І у нас є дані про те, що таке тренування було на російській території», – сказав Яценюк.

За його словами, «є картина, записи російських ракет протиповітряних установок, які переміщувалися на території, контрольованій проросійськими бойовиками».

«У нас є фотографії, картини запуску ракети. У нас є три перехоплених телефонних розмови між проросійськими бойовиками і російськими агентами», – сказав прем’єр.

Яценюк нагадав, що українські військові ніколи не використовували в ході проведення АТО ракети класу «земля-повітря».

Він запевнив, що Міністерство оборони України надасть всю інформацію про місце перебування всіх ракет протиповітряної оборони.

Літак авіакомпанії «Малайзійські авіалінії», що летів рейсом Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи 17 липня на сході України. СБУ розпочала кримінальне провадження за статтею «теракт». Крім того, СБУ опублікувала перехоплені записи розмов, із яких випливає, що літак збили саме бойовики. СБУ також заявляє, що має й докази, що доставленими для цього з Росії зенітно-ракетними комплексами «Бук» керували російські військові фахівці.

На борту літака перебували 298 людей, зокрема 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

СБУ: бойовики приховують «чорні скриньки» зі збитого «Боїнга» (аудіозаписи)

СБУ перехопила розмову бойовиків групи Безлера про збитий пасажирський літак

Здобуті СБУ переговори бойовиків щодо зенітно-ракетного комплексу «Бук-М»

XS
SM
MD
LG