День фінансів, 20 лютого: перевипуск "Картки киянина", тарифи на вивезення сміття, ТОП-5 митниць за "розмитненням" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 20 лютого: перевипуск "Картки киянина", тарифи на вивезення сміття, ТОП-5 митниць за "розмитненням"

492
Середа, 20 лютого. Про нові тарифи, “Картку киянина” і правила оформлення віз.
Перевипуск «Картки киянина». Хто може отримати? З 12 лютого Ощадбанк почав перевипускати нову муніципальну «Картку киянина». Як повідомляє депутат Київради, її можуть отримати не тільки жителі столиці. Люди, офіційно працевлаштовані в Києві, внутрішньо переміщені особи, учні, студенти коледжів і вищих навчальних закладів також мають право на цю картку. Для її отримання, необхідно подати заяву та документи в банк-учасник проекту “Муніципальна картка “Картка киянина”.
Оновлення візових правил. Що змінилося? В Євросоюзі оновили візові правила, які поліпшать умови для законних мандрівників і допоможуть у боротьбі з нелегальними мігрантами. Так, тепер подати заявку можна буде онлайн і в термін до 6 місяців і не пізніше ніж за 15 днів до поїздки. Але разом з тим і збільшується вартість візового збору з 60 до 80 євро.
Нові тарифи на вивезення сміття. Скільки заплатимо? Жителів столиці з 1 квітня чекає чергове підвищення тарифів на вивезення побутових відходів. Тарифи на послуги з вивезення твердих побутових відходів за 1 куб. м для населення буде коштувати – 176,26 грн, а з вивезення великогабаритних – 210,68 грн. Як повідомляється на сайті КМДА, останній раз тарифи на вивезення відходів піднімалися в кінці 2018 року, а до цього – в кінці літа.
Продовження пільгового періоду розмитнення авто на “єврономерах”. Чи чекати нової дати? Мінфін разом з урядом, президентом, комітетом ВР узгодили рішення, що продовження пільгового періоду розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації не буде. У свою чергу, заступник голови ДФС Віктор Кривицький попереджає, що власники, які не встигнуть розмитнити авто або не зможуть це зробити, повинні будуть або продати автомобілі на запчастини, або вивезти їх за кордон, бо за їх використання будуть значні суми штрафів.
Також, в ДФС назвали ТОП-5 митниць за кількістю розмитнених авто. З моменту набрання чинності законів про “єврономери” українці заплатили за пільгове митне оформлення автомобілів на іноземних номерах 12 млрд гривень у бюджет. До ТОП-5 митниць за кількістю розмитнених автомобілів увійшли Київська міська митниця, Волинська, Закарпатська, Львівська та Чернівецька. У загальній сумі кількість оформлених транспортних засобів склала 195,2 тис.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас