Україна успішно розмістила євробонди на 2 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна успішно розмістила євробонди на 2 млрд доларів

Фондовий ринок
2672
Україна 23 липня успішно розмістила євробонди на 2 млрд доларів. Гроші залучено під 7,25% річних з погашенням у березні 2033 року.
Про це у Facebook повідомив фінансовий аналітик ICU Михайло Демків.
За його словами, друга спроба випустити єврооблігації виявилася успішнішою, ніж очікувалося, оскільки вдалося отримати більше грошей під менший відсоток.
“Рішення про скасування випуску 1 липня, на мою думку, було правильним, як показала практика. Тоді не вдалося укласти угоду, але вдалося зберегти довіру інвесторів”, – додав Демків.
Як пише Financial Times, розміщення Україною євробондів через три тижні після відставки голови Нацбанку Якова Смолія за нижчою ставкою свідчить, що інвестори схвалили Кирила Шевченка, нового голову НБУ.
Видання зазначає, що, вирішивши зберегти облікову ставку на рівні 6%, НБУ здивував ринки. Зеленський і його соратники закликали Нацбанк продовжувати знижувати ставку, щоб стимулювати зростання під час економічної кризи, спричиненої Covid-19.
Рішення про збереження ставки стало для інвесторів обнадійливою ознакою того, що новий голова Нацбанку буде протистояти закликам пом’якшити монетарну політику швидше, ніж це необхідно, вважає Віктор Шабо, менеджер з боргового портфелю на ринках, що розвиваються, в Aberdeen Standard Investments. Він додав, що якби НБУ почав знижувати ставку більш агресивно, інфляція «могла б стати джерелом занепокоєння».

Довідка Finance.ua:

  • 2 липня угоду про розміщення Україною нових 12-річних євробондів скасували. Рішення пов’язане з заявою голови Національного банку України Якова Смолія про відставку через політичний тиск.
  • Тоді Україна планувала розмістити випуск доларових євробондів з терміном обігу 12 років.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас