США задумалися над створенням цифрового долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США задумалися над створенням цифрового долара

Фінтех і Картки
1139
Лаель Брейнард, член Ради керуючих Федеральної резервної системи США, заявив, що ФРС вивчає можливість створення цифрового долара.
Ця новина була оприлюднена Bloomberg, хоча вона була на устах у багатьох відтоді, як колишній голова CFTC Крістофер Джанкарло недвозначно припустив, що ФРС вже працює над чимось схожим на китайський проект створення цифрової валюти центрального банку (CBDC).
Під час виступу у Вищій школі бізнесу Стенфорда в Каліфорнії Брейнард сказав: “З огляду на велику роль долара, вкрай важливо, щоб ми залишалися на передньому краї досліджень і розробки політики щодо цифрової валюти центрального банку. Ми проводимо дослідження та експерименти, пов’язані з технологіями розподіленої бухгалтерської книги та їх потенційним сценарієм використання для цифрових валют, включаючи потенціал для CBDC”.
Заявивши про це, Брейнард повністю підтвердив заяву Джанкарло, повторивши, що вже почався не тільки новий етап досліджень в цьому напрямку, але і навіть проводяться випробування. Він також вказав на деякі проблеми, які необхідно вирішити, перш ніж прийняти рішення про випуск CBDC в США. Наприклад, які банки або фінансові установи можуть пропонувати рахунки в цифровій валюті і хто повинен їх контролювати. Також слід з’ясувати, які ризики для фінансової стабільності можуть становити CBDC і що може принести емісія цифрової валюти, наприклад, з точки зору зниження витрат і експлуатаційних вразливостей.
Судячи з усього, Центральний банк Китаю серйозно ставиться до цього питання, тому ФРС не може дозволити собі розкіш стояти осторонь. Однак досі немає абсолютно ніяких гарантій того, що цифровий долар коли-небудь дійсно з’явиться.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас