08:09 18.06.2020

Порошенко взяв участь у зустрічі лідерів ЄНП з питань Східного партнерства

2 хв читати
Порошенко взяв участь у зустрічі лідерів ЄНП з питань Східного партнерства

П'ятий президент України, лідер "Європейської Солідарності" Петро Порошенко взяв участь у зустрічі лідерів Європейської народної партії (ЄНП) з питань Східного партнерства.

Як повідомляє прес-служба "Європейської солідарності" в середу, в заході також взяли участь президент Європейської народної партії Дональд Туск, президент Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн, президент Республіки Кіпр Нікос Анастасіадес, Федеральний Канцлер Німеччини Ангела Меркель, прем'єр-міністр Хорватії Андрій Пленкович , глави урядів Болгарії, Ірландії, Латвії, Словенії лідери інших політичних партій - членів ЄНП.

Порошенко висловив глибоку вдячність лідерам Європейського Союзу та Європейської народної партії за постійну активну підтримку України як у протидії російській агресії, так і реалізації реформ, спрямованих на зміцнення демократичних інститутів, прискорення економічного розвитку і всебічного зближення з Євросоюзом.

"Подальший розвиток Східного партнерства після 2020 року має відображати чіткі європейські устремління асоційованих з ЄС країн - України, Грузії і Молдови - і передбачати нові інструменти для більш глибокої політичної та економічної інтеграції в ЄС", - зазначив п'ятий президент України.

Також Порошенко висловив надію на політичну підтримку з боку ЄНП та подальшого головування Німеччини в Раді ЄС євроінтеграційного курсу України.

Лідер "Європейської Солідарності" поінформував лідерів Європейської народної партії про ситуацію на Донбасі, тривалу повзучу анексію Росією Азовського моря і Керченської протоки, порушення прав людини і мілітаризацію Кримського півострова, а також посилення кібератак і дезінформаційних кампаній проти України.

Порошенко висловив надію на рішення червневої Європейської Ради щодо продовження на шість місяців антиросійських секторальних санкцій і закликав європейських лідерів до подальшого посилення обмежувальних заходів проти РФ.

П'ятий президент підкреслив важливість посилення уваги з боку міжнародної спільноти до стану дотримання українською владою принципів верховенства права і незалежності правосуддя, а також запобігання практики політично мотивованих переслідувань.

"На ваших очах відбуваються реванш, політична помста і політично мотивовані переслідування опонентів, активістів, волонтерів, військових. Під ударом опинилися демократія і верховенство права в Україні - основні елементи спільних цінностей, Угоди про асоціацію, наших відносин з ЄС і НАТО. Це - прямий шлях до міжнародної ізоляції України, охолодження відносин із Заходом і повернення в орбіту впливу Кремля ... Що стосується мене особисто, то я вистояв проти російської агресії в найскладніші часи, а тому вистою і перед політично мотивованим переслідуванням з боку нової влади. Головне сьогодні - не Порошенко, а збереження демократичної європейської України", - резюмував лідер "Європейської Солідарності".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу випустили по Україні 13 ракет і завдали 37 авіаударів із застосуванням 47 КАБів

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

Рада має намір дозволити банкам розкривати банківську таємницю на запити Мін'юсту і нотаріусів

Активні бойові зіткнення в районах Кліщіївки й Андріївки тривають - ОСУВ "Хортиця"

Прем'єр Греції підтвердив свою участь у Саміті миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА