20:27 11.07.2018

У НАТО розкритикували РФ за підрив стабільності євроатлантичної безпеки через незаконну анексію Криму та дестабілізацію на Донбасі

1 хв читати
У НАТО розкритикували РФ за підрив стабільності євроатлантичної безпеки через незаконну анексію Криму та дестабілізацію на Донбасі

У Північноатлантичному альянсі занепокоєні діями Росії у військовій сфері, які загрожують безпеці країн Альянсу, йдеться в заяві учасників брюссельського саміту НАТО, яку розміщено у вівторок на сайті організації.

"Євроатлантична безпека стає дедалі менш стабільною і передбачуваною внаслідок незаконної та нелегітимної анексії Криму та дестабілізації на сході України", - наголошується в документі.

У заяві саміту НАТО наголошується, що йдеться про "провокативні військові дії, зокрема біля кордонів країн-членів НАТО: розміщення сучасних ракет подвійного призначення в Калінінграді, неодноразове порушення повітряного простору держав НАТО, військова присутність у Криму та серйозна модернізація російських військ".

Також у НАТО вказують на "безвідповідальну й агресивну ядерну риторику" з боку Росії, а також на "раптові військові навчання, що проводяться без попереднього інформування, і на дедалі більшу кількість військових навчань, спрямованих на відпрацювання дій, пов'язаних із ядерною зброєю".

Водночас у заяві наголошується, що система ПРО НАТО не спрямована проти Росії.

"Система ПРО НАТО призначена для захисту від потенційних загроз, що відбуваються зовні євроатлантичної зони ... Ми багато разів пояснювали Росії, що система ПРО не може бути використана проти засобів російського стратегічного ядерного стримування, і що наміри переробити цю систему в майбутньому для досягнення такої можливості немає", - йдеться в ній.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

Стефанішина обговорила зі Столтенбергом очікування і підготовку до майбутнього саміту НАТО у Вашингтоні

"УДАР Віталія Кличка" пропонує ввести декларування  відсутності зв'язків з рф для бізнесу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА