RU
 

У психлікарні на Харківщині персонал знущався над пацієнтами

Корреспондент.net,  14 грудня 2018, 16:07
0
270
У психлікарні на Харківщині персонал знущався над пацієнтами
У психлікарні персонал знущався над пацієнтами (фото ілюстративне)

Співробітники психіатричної лікарні, зокрема, закривали пацієнтів у неопалюваному приміщенні.

 
У психіатричній лікарні в Харківській області персонал знущався над пацієнтами. Про це свідчать результати моніторингового візиту співробітників Департаменту реалізації національного превентивного механізму Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини спільно з громадськими перевіряльниками в Обласну психіатричну лікарню №2 Барвінківського району Харківської області, повідомляє прес-служба уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в четвер, 13 грудня.
 
Так, під час моніторингу чоловічого відділення було встановлено, що замість 56 пацієнтів, які, згідно з документацією, знаходились на лікуванні у відділенні, був тільки 41 пацієнт.
 
Як повідомила головна медсестра, чотири пацієнти в день візиту були виписані, хоча в медичній документації про це не було ніяких записів. Решта пацієнтів, за її словами, знаходяться в лікувальному відпустці. Це також ніде не було зафіксовано.
 
Перевіряючі оглянули і будівлі, розташовані на території лікарні, і в одному з приміщень, яке не опалюється, виявили п'ятьох пацієнтів. Вони разом зі співробітником лікарні були закриті в ньому з ранку до 15:00.
 
За словами співробітника Департаменту національного превентивного механізму Ірини Сергієнко, один сліпий пацієнт був у тапочках на босу ногу і трусився від холоду. На місце викликали поліцію.
 
Відзначається, що пацієнти не хотіли повертатися в відділення, боячись, що до них можуть застосовувати фізичне насильство.
 
"Крім того, в жіночому відділенні перевіряльники виявили факт зловживання особистими пенсійними коштами пацієнтів на потреби лікарні. Особливо це стосується тих пацієнтів, які знаходяться в лікарні багато років. Також зафіксували неналежні умови перебування: в чоловічому відділенні немає гарячої води, ліжка з панцирною сіткою, поганої якості матраци та постільна білизна, відсутні приліжкові тумбочки, пацієнти курять у приміщенні, а в жіночому відділенні присутній неприємний запах. Пацієнти не виходять на прогулянки і не мають свободного доступу до питної води", - йдеться в повідомленні.
 
За результатами візиту до лікувального закладу складено звіт з рекомендаціями, який буде направлений керівництву Харківської області та обласної прокуратури.
 
Раніше в психоневрологічному санаторії під Києвом співробітники знущалися над восьмирічною дівчинкою.
 
 
 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

 
ТЕГИ: Харьковская областьБольницаиздевательствапсихически больнойпсихическое расстройство
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі