США припиняють фінансування Всесвітньої організації охорони здоров'я — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США припиняють фінансування Всесвітньої організації охорони здоров'я

Світ
2618
США поки зупиняють фінансування Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ).
Про це заявив президент США Дональд Трамп, повідомляє прес-служба Білого дому.
Зокрема, він звинуватив ВООЗ в тому, що вона не змогла своєчасно інформувати про коронавірус, і тому організація “не впоралася зі своїм основним обов’язком і мусить нести відповідальність”.
“Реальність така, що ВООЗ не змогла своєчасно отримувати, перевіряти і ділитися інформацією належним способом. ВООЗ не впоралася зі своїм основним обов’язком і мусить нести відповідальність. Інші країни та регіони, які втконували рекомендації ВООЗ і тримали свої кордони відкритими для Китаю, прискорили пандемію у всьому світі”, – сказав Трамп.
Глава США також звинуватив ВООЗ у відтворенні “пропаганди” китайського уряду, який стверджував, що вірус не може передаватися від людини до людини.
Зазначено, що рішення про припинення фінансування ВООЗ попередньо буде діяти до завершення розслідування реакції організації на спалах і поширення коронавірусу.
На даний момент США лідирують за кількістю інфікованих та померлих від коронавірусу. Зараз коронавірус там підтвердили у 614 246 осіб, з них 26 064 особи померли і 38 820 – одужали.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас