15:26 31.05.2018

Колишній АТОшник, якому "замовили" Бабченка, сам звернувся до СБУ

2 хв читати
Колишній АТОшник, якому "замовили" Бабченка, сам звернувся до СБУ

 Правоохоронцям вдалося розкрити замах на російського журналіста Аркадія Бабченка завдяки тому, що людина, якій намагалися замовити його вбивство, сам звернулася до Служби безпеки України, повідомив журналіст Родіон Шовкошитний, який є другом ймовірного виконавця замаху.

""Виконавець" дійсно воював в АТО тривалий час. Організатор запропонував йому вбивство Аркадія Бабченка, намагаючись маніпулювати його патріотичними переконаннями. Отримавши пропозицію і досьє мети, чоловік одразу звернувся до СБУ. Сталося це близько двох місяців тому. Там завели справу, і вже на отримання авансу виконавець пішов з записувальними пристроями", - розповів Р.Шовкошитний в ефірі телеканалу "Еспресо" в четвер.

За його словами, інсценування вбивства А.Бабченко було необхідне саме для того, щоб задокументувати отримання плати за "виконання" замовлення від організатора цього злочину.

Р.Шовкошитний також зазначив, що спочатку про спецоперацію знало лише вище керівництво СБУ, вже на фінальній стадії перед реалізацією про інсценування вбивства стало відомо одному з посадових осіб Міністерства внутрішніх справ України, а генпрокурор дізнався одним з останніх.

"В інсценування вбивства немає нічого дивного і поганого. Це - нормальна практика, дуже поширена і в Україні зокрема. Це - найлегший спосіб схопити замовника вбивства: коли він дає аванс - його документують. І коли відбувається "вбивство", потім виконавець приходить і каже "я все зробив, тобі фото, ось резонанс", і отримує іншу частину (грошей) і його на цьому "беруть". Це вже доведений факт", - пояснив Шовкошитний.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

Рада має намір дозволити банкам розкривати банківську таємницю на запити Мін'юсту і нотаріусів

Активні бойові зіткнення в районах Кліщіївки й Андріївки тривають - ОСУВ "Хортиця"

Прем'єр Греції підтвердив свою участь у Саміті миру

Рада має намір дати можливість засудженим працювати на підставі цивільно-правових договорів

Прем'єр-міністр Норвегії підтвердив участь країни в Саміті миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА