20:04 22.05.2018

Гройсман і Кальюлайд обговорили можливість спільної протидії будівництву "Північного потоку-2" і розвиток взаємної торгівлі

2 хв читати
Гройсман і Кальюлайд обговорили можливість спільної протидії будівництву "Північного потоку-2" і розвиток взаємної торгівлі

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман і президент Естонії Керсті Кальюлайд під час зустрічі в Києві обговорили широкий спектр питань геополітичного та економічного спрямування.

Як повідомляє прес-служба Кабміну України, зокрема, сторони обговорили "можливість спільної протидії будівництву газопроводу "Північний потік-2" і популяризації можливостей української газотранспортної системи".

К.Кальюлайд зазначила, що Україна та Естонія мають дружні відносини в економіці - взаємна торгівля між двома країнами має потенціал до зростання. "Я оптимістична щодо того розвитку, який можливий між нашими країнами", - зазначила президент.

Прем'єр констатував, що український уряд нині фактично будує нову державу - реформи проводяться в більшості сфер. Водночас він зазначив, що всі зміни відбуваються в умовах постійного протистояння гібридній агресії.

"Свого часу ми дещо недооцінили тієї загрози, яка постала перед Україною, але зараз наша стратегія в тому, що ми залишаємося відданими європейським цінностям і політиці санкцій проти країни агресора", - сказала президент.

В.Гройсман на своїй сторінці в соцмережі Facebook зазначив, що в нього з К.Кальюлайд чимало спільних тем для переговорів - від протидії гібридній російській агресії до розвитку торговельних відносин.

"Таллінн зацікавлений співпрацювати в сфері ІТ, енергоефективності та енергозбереження, в транспортній сфері, передусім у сегменті вантажоперевезень. Ми зацікавлені у залученні естонських інвестицій в український бізнес. Тим паче, що за підсумками минулого року загальний обсяг вкладень Естонії в економіку Україну перевищив $200 млн", - написав прем'єр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА