Libra готова змінити структуру проекту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Libra готова змінити структуру проекту

Фінтех і Картки
468
Концепція в черговий раз змінилася: Libra може і не бути єдиною криптовалютою світу. Замість цього глава проекту Девід Маркус міркує тепер про безліч стейблкойнів, прив’язаних до національної валюти в кожній країні використання. Все це для того, щоб догодити регуляторам.
Libra готова відмовитися від створення єдиної криптовалюти, прив’язаної до синтетичного кошика національних валют провідних країн світу. Замість цього, як повідомляє Reuters, може бути зроблений вибір на користь безлічі криптовалют, прив’язаних до національних – так званих стейблкойнів.
Девід Маркус, який очолює цей проект в Facebook, наполягає, що Libra відкрита до різних рішень на шляху до своєї мети – створення відкритої та ефективної системи платежів.
«Можна зробити це інакше … замість однієї синтетичної валюти у нас буде декілька стейблкойнів – доларовий, євровий, прив’язаний до фунта і т.д … Цей варіант треба розглянути».
Маркус підкреслив, що не говорить на нинішньому етапі про вподобаний варіант: «Важлива місія, і є багато шляхів, щоб виконати її». Для Libra важлива «гнучкість» рішень.
Як зазначає TechCrunch, хоча позиція регуляторів стосовно стейблкойнів останнім часом посилилася, як і стосовно віртуальних валют загалом, відомі хоча б напрями, в яких треба працювати. Так, група G20 (глави Мінфінів 20 держав) випустила звернення, вказавши на необхідність розглянути три пункти: відмивання грошей, незаконне фінансування і захист користувачів. Після цього можна задуматися про обіг стейблкойнів.
У бесіді з журналістами Девід Маркус наполягає, що дата запуску Libra в обіг поки залишається колишньою – це червень 2020 року.
Однак на ділі проект стикається з дедалі більшим спротивом законодавців: влада бачить в ній не нові можливості, а незрозумілі ризики. Тиск обернувся тим, що в жовтні зі складу керуючої організації Libra Association вийшли кілька серйозних гравців – Visa, MasterCard, eBay та інші.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас