18:23 20.07.2018

МЗС викличе посла Італії з огляду на заяви італійського міністра Сальвіні щодо Криму

2 хв читати
МЗС викличе посла Італії з огляду на заяви італійського міністра Сальвіні щодо Криму

Міністерство закордонних справ України викличе посла Італії в Україні Давіде ла Чечіліа з огляду на нещодавні заяви віце-прем'єра, міністра внутрішніх справ цієї країни Маттео Сальвіні стосовно нібито законності російської анексії українського півострова Крим у 2014 році, заявляє заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль.

"Ми реагуємо. У понеділок ми зустрічатимемося з послом італійським", - сказала О.Зеркаль в ефірі "5 каналу" в п'ятницю, відповідаючи на запитання, як українське зовнішньополітичне відомство реагуватиме на заяву М.Сальвіні.

При цьому вона зазначила, що посол Італії - "дуже приємна людина" і "не може відповідати за слова своїх політиків, особливо з огляду на те, що цей політик (М.Сальвіні - ІФ) їздив до Криму, щойно повернувся з Москви, де, за наявною у нас інформацією, зустрічався з паном Путіним".

"Тому очікувати чогось іншого від людини, яка з 90-го року є функціонером цієї "Ліги Півночі" (партія М.Сальвіні "Ліга", раніше "Ліга Півночі"- ІФ), ймовірно, не варто", - додала О.Зеркаль.

Раніше віце-прем'єр, міністр внутрішніх справ Італії, лідер партії "Ліга" Маттео Сальвіні в інтерв'ю виданню The Washington Post заявив про законність російської анексії Криму. За його словами, незаконність проведення референдуму на півострові - це "точка зору", і що 90% населення проголосувало на ньому "за повернення Криму до Російської Федерації".

На запитання, "який же це референдум, якщо на ньому були російські солдати", М.Сальвіні відповів: "Порівняйте його з фейковою революцією в Україні, яка була псевдореволюцією, спонсорувалася зарубіжними силами - подібно революціям Арабської весни. Є кілька історично російських зон із російською культурою і традиціями, які легітимно належать Російській Федерації ".

На парламентських виборах, що відбулися на початку березня цього року в Італії, жодна з партій не отримала вагомої більшості, однак правоцентристська коаліція на чолі з екс-прем'єром Сільвіо Берлусконі отримала понад 37% голосів, з яких половина була віддана за партію євроскептиків "Ліга Півночі".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА