19:56 25.09.2020

В Україні госпіталізація хворих на COVID-19 різко зросла після періоду стабілізації

2 хв читати
В Україні госпіталізація хворих на COVID-19 різко зросла після періоду стабілізації

Кількість госпіталізованих хворих на COVID-19 в Україні за останні 13 днів зросла в 1,5 раза - із 403 до 622 за добу (усереднений за тиждень показник), такі дані наводить Міністерство охорони здоров'я.

Згідно з ними, цього тижня були зафіксовані три найвищі показники добової госпіталізації за весь час епідемії: 22 вересня - 711 людей, 23 вересня - 685 та 24 вересня - 742.

Цьому стрибку достатньо довго передувала відносна стабільність цього показника: за три тижні він зріс усього із 387 до 403 людей за добу. Попередній раз така стабілізація фіксувалася наприкінці червня - в липні, проте приблизно на вдвічі меншому рівні.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов на початку цього тижня повідомив, що COVID-хворими було зайнято 13 тис. ліжок із 36 тис. За його словами, готують іще 14 тис. ліжок, проте це максимальна кількість, яку може собі дозволити українська система охорони здоров'я. Міністр уточнив, що з нинішньої кількості ліжок, відведених для боротьби з COVID-19, поданням кисню обладнано 14 тис., і цю кількість планується нарощувати.

Коефіцієнт кореляції кількості госпіталізованих і померлих від COVID-19 (обидва показники усереднені за тиждень) становить дуже високе значення в 0,96, що означає високу ймовірність зростання кількості померлих найближчим часом. Поки ж, завдяки нещодавній стабілізації кількості осіб, яких госпіталізують, кількість померлих також припинила зростати й останні десять днів коливалася трохи вище за рівень 50 людей за день.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Київ надасть фінансово-кредитну підтримку малому і середньому бізнесу, зокрема, у сфері виробництва літальних апаратів - міськрада

Донори підтвердили постачання Харкову більшої частини необхідних газопоршневих установок і модульних котелень

Кабмін схвалив угоду зі США про $7,85 млрд бюджетної підтримки

Окупанти обстріляли Червону Поляну на Харківщині, постраждали троє мирних жителів

Заступниця керівника ОП обговорила із заступником міністра фінансів США посилення санкцій проти РФ і реформи

Правоохоронці України взяли участь у великій міжнародній спецоперації з боротьби з російськими кіберзлочинними організаціями

"Київський метрополітен" збільшує інтервали між поїздами через гострий кадровий дефіцит

Через обстріл окупантів у Велетенському на Херсонщині загинув місцевий житель

Окупанти в середу завдали по Україні 58 авіаударів і здійснили понад 3 тис. обстрілів - Генштаб ЗСУ

Короткочасні дощі пройдуть в Україні в найближчі два дні, місцями можливі грози, на південному сході вдень до 30°

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА