Доступність посилання

ТОП новини

73-я сесія Генасамблеї ООН. День перший

Чого очікувати від промови очільника США?

У Нью-Йорку відкрилась 73-я сесія Генеральної асамблеї ООН. Серед її порядку денного буде і українське питання.

У вівторок, 25 вересня, президент США Дональд Трамп виступив тут із промовою.

Трамп критикував Раду ООН з питань прав людини, Міжнародний кримінальний суд, закликав ООН акцентувати увагу на права країн на захист своїх традицій. Також розповів про дистанціювання США від міжнародних міграційних програм, енергетичну незалежність країн та санкції проти окремих країн.

На сьогодні це все.

За роботою 73-ї сесії Генасамблеї продовжимо спостерігати завтра. 26 вересня у її рамках має виступити президент України Петро Порошенко.

Гарного вечора і до завтра!

Кого та що хвалив і критикував президент США у промові до ООН:

Був і такий момент.

Коротко підсумуємо. Президент США Дональд Трамп критикував Раду ООН з питань прав людини, Міжнародний кримінальний суд, закликав ООН акцентувати свою увагу на права країн на суверенітет, захист своїх традицій. Також розповів про дистанціювання США від міжнародних міграційних програм, енергетичну незалежність країн та санкції проти окремих країн.

«Давайте оберемо мир та свободу, а не поразку та домінування. Давайте збиратись у цій залі, щоб захищати наші народи», – завершує промову Дональд Трамп.

Трамп заявив, що США оголосять про нові санкції проти режиму Ніколаса Мадуро, президента Венесуели.

Трамп вважає, що нелегальна міграція шкодить громадянам і збільшує бідність. Просить поважати права США на власну політику з цього питання.

«США не приєднаються до нових угод щодо міграції», – наголошує Дональд Трамп.

Дональд Трамп розкритикував Раду ООН з прав людини та наголосив, що США діятиме у власних інтересах. Також він торкнувся питання енергетики.

«Ми аплодуємо Польші, яка позбувається енергетичної залежності від Росії. Натомість Німеччина буде повністю залежною від російської енергії, якщо не змінить свій підхід», – сказав Трамп.

Трамп вважає, що лідери Ірану сіють насильство та руйнування як у своїй країні, так і далеко за її межами. Він наголошує, що ці люди не поважають кордони своїх сусідів та їхній сувернітет і витрачають ресурси власної країни з метою власного збагачення для поширення сум'яття на Близькому Сході і за його межами.

«Іранці справедливо обурені корупцією лідерів своєї країни», – зауважив Трамп.

Він назвав Іран провідним спонсором тероризму у світі та пообіцяв накласти нові санкції на цю країну.

Трамп наголошує, що побудував міцні стосунки з лідерами багатьох країн, які нині присутні в залі штаб-квартири ООН.

Каже, що ведеться робота з Північною Кореєю, щоб зменшити конфлікт і щоб прийшов мир. І, за його словами, нині помітна низка оптимістичних знаків у стосунках між США та КНДР, які важко було уявити раніше.

Окрім того Трамп подякував Кім Чем Ину за його хоробрість і за кроки, до яких він вдався. Водночас президент США наголосив, що санкції, запроваджені щодо КНДР, лишатимуться доти, доки не відбудеться повна денуклеаризація цієї країни.

Свою промову Трамп розпочав із розповіді про досягнення свого політичного курсу. Згадує про рекордний бюджет військових

«Скоро наші військові будуть сильніші, ніж будь коли раніше», – наголосив він.

За його словами нині США є безпечнішими, сильнішими та успішнішим за увесь час свого існування.

Президент США Дональд Трамп розпочинає свій виступ на 73-й сесії Генасамблеї ООН:

Делегація з Уганди на 73-й сесії Генасамблеї ООН очікує виступу американського президента:

Окрім того президент Трамп заявив про підготовку чергової зустрічі з представниками Північної Кореї:

До речі, на сесію Генасамблеї ООН Дональд Трамп приїхав зі своєю дружиною Меланією:

Тим часом президент Трамп уже прибув до штаб-квартири ООН.

У кулуарах він пояснив журналістам, чому відмовився зустрічатися з президентом Ірану: «Вони повинні змінити свій тон перш ніж я зустрінуся з ними. Вони хочуть зустрітися. Я не зустрічатимусь з ними поки вони не змінять свій тон. Це станеться... Ми очікуємо на те, щоб мати добрі стосунки з Іраном, але цього зараз не станеться».

Однак є і ті, хто нагадує, що Трамп не єдиний американський президент, хто спізнюється на такий виступ, бо, так сталося і з президентом Обамою у 2016 році:

Деякі журналісти почали жартувати через спізнення американського президента на запланований виступ.

Наприклад, швейцарський кореспондент іронізує з приводу того, що Трамп був найближче до штаб-квартири ООН, ніж будь-який інший світовий лідер присутній на сесії:

Журналіст CBN пише про зміни у графіку виступів на 73-й сесії Генеральної асамблеї ООН: після промови президента Бразилії слово мав взяти президент США Дональд Трамп, однак наразі виступає президент Еквадору.

Польська делегація на 73-ій сесії Генасамблеї ООН:

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG