Доступність посилання

ТОП новини

Останні факти про поширення коронавірусу у світі


Хлопчик чекає на медичний огляд в Кумі, епіцентрі спалаху коронавірусу в Ірані, 27 лютого 2020 року
Хлопчик чекає на медичний огляд в Кумі, епіцентрі спалаху коронавірусу в Ірані, 27 лютого 2020 року

Швидке поширення нового коронавірусу СOVID-19 посилило побоювання через ймовірну пандемію у світі. Це, у свою чергу, спровокувало падіння світових ринків на минулому тижні та змусило уряди країн посилити заходи контролю та безпеки щодо боротьби із розповсюдженням хвороби. Всі ці останні події, пов'язані із коронавірусом, зібрало у своїй статті американське видання The New York Times.

Згідно з даними Reuters, станом на 1 березня в світі зареєстровано понад 86 500 випадків вірусу, більшість з них – у Китаї. За межами Китаю він поширився у 53 країнах, де зафіксували понад 6500 випадків зараження та понад 100 смертей. В усьому світі від COVID-19 загинуло майже 3 тисячі людей.

2 березня Національна комісія з охорони здоров'я Китаю повідомила, що станом на 1 березня у країні зафіксували 202 нові підтверджені випадки зараження коронавірусом. Це значно менше у порівнянні з попереднім днем, коли було виявлено 573 нові випадки. Таким чином, загальна кількість підтверджених випадків захворювання у материковому Китаї зараз становить 80 026.

Станом на 1 березня, кількість смертей у Китаї в результаті спалаху коронавірусу досягло 2912 людей, що на 42 особи більше, ніж у попередній день.

Заходи безпеки урядів

У Південній Кореї у неділю закрили церкви, хоча різноманітні служби продовжують свою роботу в онлайн-режимі. Таким чином влада намагається обмежити проведення громадських заходів, адже кількість хворих у країні зросла на 586, що в цілому становить 3736 випадків зараження. Водночас, кількість смертей у Південній Кореї зросла до 20.

В Італії за минулу добу кількість смертей від спалаху епідемії зросла ще на 5, як повідомило у неділю Агентство цивільного захисту. Загальна кількість смертей становить 34, а загальна кількість зараження – 1694. Американська компанія Amazon також заявила пізно в неділю, що двоє їхніх співробітників у Мілані заразилися коронавірусом і перебувають на карантині.

Президент США Дональд Трамп заявив, що Сполучені Штати розглядають питання про закриття кордону між США і Мексикою задля контролю над поширенням хвороби. Вашингтон оголосив нові обмеження для мандрівників, які відвідали Іран і порадив не подорожувати до найбільш постраждалих районів Італії та Південної Кореї.

У штаті Нью-Йорк підтвердили перший випадок коронавірусу, про що у своєму твітері заявив губернатор штату Ендрю Куомо.

Неподалік від Сіетла також ізолювали будинок пристарілих після того, як у мешканця та працівника будинку виявили вірус COVID-19. У неділю в цьому ж районі були підтверджені ще два випадки зараження.

Поширення вірусу у світі

Президент Індонезії Джоко Відодо заявив в понеділок, що у двох індонезійців виявили позитивний результат на коронавірус після їхнього контакту із зараженим громадянином Японії. Це перші підтверджені випадки захворювання, що з’явилися у четвертій за чисельністю населення країні світу.

В Ірані кількість смертей від коронавірусу досягла 54 осіб, про що на державному телебаченні заявив офіційний представник міністерства охорони здоров'я Кіануш Джаханпур. Він також додав, що число інфікованих у країні досягло позначки 978 осіб.

Тим часом, у неділю Велика Британія оголосила про стрибок кількості випадків захворювання, у результаті чого, кількість нових випадків зараження досягла 36. Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон також додав, що очікується подальше зростання кількості інфікованих.

Ізраїль в неділю підтвердив ще три випадки хвороби, а отже загальна кількість пацієнтів, яким діагностували коронавірус, досягло 10.

Міністерство охорони здоров'я Алжиру заявило в понеділок про два нові випадки захворювання коронавірусу, а міністерство охорони здоров'я Єгипту повідомило про другий випадок COVID-19, який виявили у одного з іноземців.

Ірак також заявив про 6 нових випадків зараження, і як наслідок, загальна кількість інфікованих досягла 19, про що йдеться у повідомленні міністерства охорони здоров'я Ірану.

Катар, Ірландія, Еквадор, Люксембург, Шотландія, Домініканська Республіка та Чеська Республіка теж повідомили про свої перші випадки зараження коронавірусом.

Скасування конференцій та громадських заходів

У неділю була відкладена конференція з питань світової економіки. Вона повинна була відбутися в Італії цього місяця за участю Папи Римського Франциска, але через спалах коронавірусу була перенесена на листопад. Організатори додали, що проблема полягає у тому, що багато учасників просто не зможуть поїхати до Італії.

Стурбованість через коронавірус змусила також організаторів скасувати конференцію CERAWeek, одну з найпрестижніших в світі зустрічей міністрів нафтової промисловості та керівників енергетичної та фінансової галузей. Захід мав відбутися цього місяця у Г'юстоні.

Французький уряд також тимчасово заборонив проведення громадських заходів за участю понад 5 тисяч людей. Франція зараз має на рахунку 100 підтверджених випадків та дві смерті.

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе попросив громадськість співпрацювати у «важкій боротьбі», щоб стримати спалах хвороби в найближчі тижні. Адже, як планувалося, країна готується провести в Токіо Олімпійські ігри вже цього літа. Хоча раніше через вірус були скасовані або відстрочені чисельні спортивні події по всьому світу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG