RU
 

У РНБО розповіли, що роблять для блокування ВКонтакте

Корреспондент.net,  22 вересня 2020, 09:44
0
316
У РНБО розповіли, що роблять для блокування ВКонтакте
Фото: iPhones.ru
ВКонтакте обійшов блокування в Україні

Мобільний додаток ВКонтакте в Україні став доступним не через зняття санкцій, а через зміни проксі-серверів, що дозволило обійти блокування.

Українські фахівці з кібербезпеки взаємодіють з міжнародними колегами для вироблення заходів щодо блокування ВКонтакте на території України. Про це у вівторок, 22 вересня, повідомляє Укрінформ з посиланням на відповідь апарату РНБО на журналістський запит.

"Доступність мобільного додатка ВКонтакте в Україні сталася не через зняття санкцій, а через зміни проксі-серверів, що дозволило обійти блокування провайдерами доступу до цього додатка на території України", - йдеться у відповіді.

У РНБО також нагадали, що активізація роботи російських соціальних мереж напередодні місцевих виборів в Україні може становити загрозу національній безпеці країни.

Як зазначається, заступник секретаря РНБО Сергій Демедюк вважає, що ВКонтакте використовується російськими спецслужбами для збору даних про громадян України та всіх, у кого його встановлено.

Наразі фахівці Національного координаційного центру кібербезпеки при РНБО України взаємодіють з міжнародними колегами і партнерами для вироблення заходів щодо реагування та блокування роботи мобільного застосування ВКонтакте на території України.

Нагадаємо, 13 вересня ВКонтакте заявила, що обійшла блокування в Україні, і для українських користувачів мобільного додатка відтепер немає перешкод. У РНБО заявили, що мета російських соцмереж - поширення дезінформації та збір даних.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

СПЕЦТЕМА: Блокування російських сайтів в Україні
ТЕГИ: РоссияСНБОблокированиесоцсети
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі