14:44 13.11.2018

Україна та ОБСЄ готові провести позачергове засідання ТКГ з огляду на фейкові "вибори" на Донбасі, але РФ мовчить - Геращенко

2 хв читати
Україна та ОБСЄ готові провести позачергове засідання ТКГ з огляду на фейкові "вибори" на Донбасі, але РФ мовчить - Геращенко

Українська сторона в Тристоронній контактній групі (ТКГ) направила офіційну ноту з пропозицією провести позачергове засідання у зв'язку з проведенням фейкових "виборів" на Донбасі й отримала згоду представників ОБСЄ, тоді як російська сторона не надає жодної відповіді, заявляє перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко.

"Ми наполягаємо на тристоронньому форматі переговорів з участю України-РФ-ОБСЄ. Наразі вже маємо відповідь від представників ОБСЄ, які підтримують ініціативу і готові в будь-який момент зібрати засідання, тобто, дві сторони ТКГ - Україна та ОБСЄ готові до зустрічі. РФ - мовчать, жодної відповіді, видно, в угарі святкують "результати" маріонеткових виборів", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Крім того, вона припустила, що Кремль, організовуючи псевдовибори на Донбасі, переслідував кілька ключових цілей. На думку першого віце-спікера ВР, першою і головною причиною є спроба легітимізації "республік", посилення закликів від Москви та їхніх представників в Україні до "прямих переговорів Києва з Донецьком і Луганськом".

"Друге. Дестабілізація безпекової і політичної ситуації на фронті напередодні президентських виборів в Україні. Спроба через провокацію конфлікту та ескалації вплинути на зміну ненависної їм київської влади", - написала вона.

Третьою ж причиною і метою керівництва РФ, на думку І.Геращенко, є дискредитація "нормандського формату" та мінського процесу.

"РФ прагне розірвати Мінські угоди чужими руками, спровокувати повну дискредитацію мирних переговорів, зірвати їх, знищити мінський процес, бо це означає закінчення таких тяжких санкцій. І, до речі, всі конкуренти (президента України Петра - ІФ) Порошенка в цьому Москві підспівують, бо обіцяють наступного дня після своєї перемоги (на президентських виборах - ІФ) скасувати Мінські угоди і, значить, зняти європейські санкції з РФ", - написала вона.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

Стефанішина обговорила зі Столтенбергом очікування і підготовку до майбутнього саміту НАТО у Вашингтоні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА