20:48 21.07.2020

Депутат Скороход зареєструвала у ВР проект постанови про скасування рішення щодо ухвалення закону про підтримку ВДЕ

1 хв читати
Депутат Скороход зареєструвала у ВР проект постанови про скасування рішення щодо ухвалення закону про підтримку ВДЕ

У Верховній Раді зареєстровано проект постанови про скасування її рішення від 21 липня про прийняття в другому читанні та в цілому як закону законопроекту №3658 "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення умов підтримки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії".

Згідно з повідомленням на сайті ВР у вівторок увечері, автором проекту постанови є народний депутат Анна Скороход (депутатська група "Партія "За майбутнє").

Тексту постанови на сайті ВР наразі немає.

Як повідомлялося, ВР у вівторок, 21 липня, ухвалила в цілому законопроект №3658. Законопроект передбачає, зокрема, зниження "зеленого" тарифу для більшості СЕС на 15%, для СЕС до 1 МВт - на 7,5%, для ВЕС - на 7,5% без пролонгації їхньої дії.

Реалізація закону про умови підтримки відновлюваної генерації дасть змогу знизити фінансове навантаження на споживачів електроенергії більше ніж на 6 млрд грн щорічно, або на EUR2 млрд за весь термін дії "зеленого" тарифу до кінця 2029 року, пролонгацію якого не передбачено, повідомили в Міністерстві енергетики.

У Міненерго наголосили, що положення законопроекту реалізують домовленості уряду та інвесторів у галузі ВДЕ відповідно до Меморандуму про порозуміння.

Еще по теме

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глобальний саміт миру може мати продовження в парламентському вимірі - Стефанчук

Половина опитаних українців вважають, що Зеленський не виконав більшість передвиборчих обіцянок, половина з них звинувачує в цьому його оточення - КМІС

Участь Китаю в Глобальному саміті миру могла б зробити практичний внесок у досягнення справедливого й довготривалого миру в Україні - МЗС

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

Дозвіл Україні бити по території РФ може бути розширений і це залежатиме від ситуації на полі бою – Білий дім

Голова "Нафтогазу" Чернишов може повернутися в уряд - депутат Железняк

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА