08:26 26.06.2020

Харків'янин підозрюється у продажу інформації з обмеженим доступом

1 хв читати
Харків'янин підозрюється у продажу інформації з обмеженим доступом

Житель Харкова продавав бази даних, що містять інформацію з обмеженим доступом, за ціною від 700 до 7,5 тис.дол. у залежності від обсягу інформації.

"Правоохоронці провели обшук за місцем проживання фігуранта і вилучили комп'ютерну техніку, направили на експертизу. Під час попереднього огляду техніки поліцейські отримали докази шахрайської діяльності фігуранта", - повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області.

Чоловіка викрили співробітники кіберполіції в Харківській області спільно з працівниками Слобідського ВП і УСБУ в області під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури.

За даними правоохоронців, 36-річний харків'янин розміщував на спеціалізованих хакерських форумах оголошення про продаж електронних баз даних підприємств і фінансових установ, які містять ознаки інформації з обмеженим доступом. Збут баз даних здійснювався виключно через оплату на анонімні криптовалютні гаманці і іноземні електронні платіжні системи.

За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 361-2 (несанкціонований збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в комп'ютерах, автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або на носіях такої інформації, створеної та захищеної відповідно до чинного законодавства) Кримінального кодексу України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Нова пошта" планує встановити ще 500 укриттів у відділеннях і терміналах

Російські війська обстрілюють прибережні райони Херсона - Мрочко

Мир виглядатиме як неможливість для РФ будь-коли окупувати Україну, і це не означає членство країни в НАТО - Байден

Колишнього залізничника, який постачав росармію паливом під час окупації Куп'янська, засуджено до 10 років в'язниці - прокуратура

Унаслідок ракетного удару по Криворізькому району постраждав чоловік - голова ОВА

На півдні ворог накопичив невелику кількість сил, але це все одно не той ресурс, який здатен прорвати лінію оборони - Плетенчук

Кабмін України продовжив на 6 місяців роботу паспортного сервісу ДП "Документ" для українців за кордоном

У Дніпропетровській області збито ворожий БпЛА - голова ОВА

На лінії фронту відбулося 42 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

Стефанчук доручив підготувати звернення до Кабміну щодо дотримання його представниками дрес-коду у ВР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА