RU
 

Литва готує новий пакет санкцій проти Росії

Корреспондент.net,  29 липня 2014, 11:32
0
316
Литва готує новий пакет санкцій проти Росії
Фото: AP
Литва розробляє новий пакет національних санкцій

У першу чергу, мова йде про заборону на в'їзд до Литви російським громадянам, що підтримують політику Росії щодо України.

Литовський МЗС працює над створенням нового пакета національних санкцій щодо Росії, введення яких залежатиме від обмежувальних заходів з боку Євросоюзу. Про це у вівторок заявив журналістам голова МЗС Литви Лінас Лінкявічюс, передає ИТАР-ТАСС.

"Якщо процес застосування санкцій Євросоюзу до Росії загальмується, ми готові до їх застосування на національному рівні", - заявив він.

На думку голови МЗС, демарш на рівні всього ЄС став би більш ефективним. "Це був би голос Європи. Він діяв би ефективніше і був би важливіший", - зазначив Лінкявічюс.

Про зміст і масштаби власних заходів голова МЗС висловився у загальних рисах. За його словами, у першу чергу мова йде про заборону на в'їзд до Литви російським громадянам, що підтримують політику Росії щодо України.

Можливість застосування національних санкцій минулого тижня озвучила президент Даля Грібаускайте. "У Брюсселі прийняте рішення про те, що кожній із країн Євросоюзу надана можливість поряд із єдиними санкціями євроспільноти розглянути їх застосування на національному рівні", - заявила вона. Лідер Литви зазначила, що "питання аналізується в МЗС, і найближчим часом ми дізнаємося зміст санкцій та імена осіб, щодо яких вони можуть бути застосовані".

Нагадаємо, на початку березня Литва заборонила в'їзд у країну 18 українським екс-чиновникам, підозрюваним у порушенні прав людини.

ТЕГИ: РоссияЕСЛитвасанкции
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі