07:59 17.07.2019

Волкер сподівається на обмін полоненими між РФ і Україною

1 хв читати
Волкер сподівається на обмін полоненими між РФ і Україною

Спецпредставник США з питань України Курт Волкер розраховує, що Росія і Україна проведуть обмін ув'язненими і що це зміцнить довіру між двома країнами.

"Я щиро сподіваюся, що Москва погодиться на цей обмін. Це буде важливим кроком для зміцнення довіри і возз'єднання ув'язнених з їхніми сім'ями. Якщо все пройде успішно, це буде результатом прямої участі президентів Зеленського і Путіна", - написав Волкер у Твіттері у вівторок.

11 липня президент Росії Володимир Путін у телефонній розмові з президентом України Володимиром Зеленським обговорили ситуацію на Донбасі і обмін полоненими.

У вівторок повідомлялося, що уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова і уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова обмінялися списками українців і росіян, які перебувають в СІЗО і в'язницях двох країн.

Заступник голови офісу президента України Вадим Пристайко повідомив, що на зустрічі радників лідерів країн "нормандського формату" досягнута домовленість про обмін "певної кількості" полонених.

"Протягом місяця домовилися здійснити обмін певної кількості, як ми назвали, наших полонених", - сказав він на брифінгу у вівторок в Києві.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок авіаудару по Дергачах постраждали шість осіб

Коригувальника ракетного удару по Яворівському полігону засуджено до 15 років в'язниці

Голова Нацполіції: Поліцейські беруть участь в оповіщенні військовозобов'язаних разом із працівниками ТЦК, повістки не вручають

Зеленський нагородив морських піхотинців з нагоди професійного свята

Кулеба - партнерам після атаки РФ по Харкову: 7 систем Patriot - не така вже й висока ціна за довгостроковий мир у Європі

Ворог загруз у вуличних боях за Вовчанськ, найжорсткіші бої - на покровському та курахівському напрямках - Сирський

Окупанти знову завдали удару по Харкову і Дергачах, є постраждалий - обладміністрація

МОН України затвердило скорочені освітні програми українознавчого компонента для школярів за кордоном

Кількість загиблих у Харкові зросла до семи - ДСНС

Спецслужби РФ мають намір активізувати диверсійну діяльність проти країн НАТО - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА