14:52 16.08.2019

Суд обрав запобіжний захід у вигляді застави в 9,5 млн грн та особистих зобов'язань одному з фігурантів справи "Роттердам+" - САП

2 хв читати
Суд обрав запобіжний захід у вигляді застави в 9,5 млн грн та особистих зобов'язань одному з фігурантів справи "Роттердам+" - САП

 Солом'янський районний суд Києва обрав запобіжний захід ще одному фігуранту у справі "Роттердам+" - застава в 9,5 млн грн та особисті зобов'язання.

"Суд обрав запобіжний захід ще одному фігуранту справи - застава у 9,5 млн грн та особисті зобов'язання", - повідомила прес-секретар Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Ольга Постолюк агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

Йдеться про фігуранта справи "Роттердам+" - генерального директора "ДТЕК Мережі" Івана Гелюха, якому раніше було повідомлено про підозру.

За іншого фігуранта справи - радника директора "ДТЕК Східенерго" Бориса Лісового - вже внесено визначену судом заставу в розмірі 10 млн грн.

Як повідомлялося, Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) в рамках розслідування кримінального провадження за формулою "Роттердам+" повідомило про підозру раднику директора "ДТЕК Східенерго" Борису Лісовому та генеральному директору "ДТЕК Мережі" Івану Гелюху.

Наприкінці квітня 2016 року НКРЕКП розпочала застосування нового порядку формування прогнозної оптової ринкової ціни (ОРЦ) на електроенергію, яка впливає на встановлення тарифів на електроенергію для промислових споживачів (постанова №289 від 3 березня 2016 року). Порядок, зокрема, визначає ціну вугілля за формулою "вартість у порту Роттердам (API2) плюс вартість доставки в Україну".

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) і НАБУ 8 серпня повідомили про підозру шістьом особам, зокрема екс-голові НКРЕКП Дмитру Вовку й екс-члену комісії Володимиру Євдокимову. Підозрюваним інкримінується зловживання службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб з метою одержання неправомірної вигоди для інших юридичних осіб усупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України). Також про підозру повідомлено співробітникам компанії "ДТЕК".

Директор НАБУ Артем Ситник 9 серпня закликав до співпраці підозрюваних у справі "Роттердам +". Він нагадав, що більшість із них не в Україні.

Керівник САП Назар Холодницький зазначив, що слідство очікує позиції сторони захисту щодо справи "Роттердам+".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності дотримання мовного законодавства співробітниками ТЦК і СП

Через "Резерв+" оновили свої дані майже 190 тис. жінок - Міноборони України

У допитах Баканова не було процесуального сенсу, конспірологія про його недоторканність недоречна - перший заступник директора ДБР

У Дніпрі внаслідок ракетної атаки вже восьмеро постраждалих, із них двоє дітей - МВС

Через негоду знеструмлені споживачі 68 населених пунктів у Львівській та Сумській областях - Міненерго

У справі про прорив ворога на Харківщині допитано військове керівництво і бійців, правоохоронці вивчають секретні документи - перший заступник директора ДБР

Унаслідок російських обстрілів на Херсонщині поранені чотири людини - голова ОВА

Довідка про здобувача освіти тепер доступна для формування в ЄДЕБО - Міносвіти

Наративи депутатів-держзрадників тотожні тезам Путіна перед вторгненням в Україну - перший заступник директора ДБР

Перший заступник директора ДБР: Справа про держзраду Дубінського на завершальному етапі, на суді почуємо багато цікавого

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА