RU
 

Кабмін розблокував третину суми на розвиток регіонів

Корреспондент.net,  4 грудня 2019, 14:58
0
181
Кабмін розблокував третину суми на розвиток регіонів
Фото: Корреспондент.net
Кабінет Міністрів України

Із передбачених урядом 2500 млн гривень із затримкою були розблоковані лише 800 млн.

Кабінет міністрів прийняв рішення про те, щоб розблокувати 800 млн гривень на соціально-економічний розвиток регіонів. Про це в середу, 4 грудня, повідомив голова Львівської облради Олександр Ганущин на сторінці у Facebook.

"Кабінет міністрів України щойно прийняв рішення розблокувати 800 млн гривень на субвенції місцевим бюджетам... Це 1/3 від того, що належить за урядовим розпорядженням 500-р, яке передбачає 2500 млн гривень", - написав він.

Він наголосив, що йдеться про чотиримісячну затримку в перерахуванні коштів на ремонти в школах, садках і лікарнях, яка почалася з листа керівника Офісу Президента України в кінці липня.

"Тим, ​​хто потрапив у 800 млн - наші вітання). Тепер Олексій Гончарук - прем'єр-міністр України, сміливіше, чекаємо інші 2/3 або 1,7 млрд гривень", - додав Ганущин.

Нагадаємо, в серпні повідомлялося, що уряд тоді ще Володимира Гройсмана зобов'язав Міністерство фінансів і Міністерство регіонального розвитку прискорити фінансування програм і проектів розвитку регіонів. Фінансування, в першу чергу, повинно відновитися в малих містах, виплати яким йдуть за рахунок фонду регіонального розвитку.

В Офісі президента Зеленського, в свою чергу, повідомили, що заблокували фінансування через корупційні ризики за зміни влади.

Пізніше представник Кабміну в парламенті Ірина Верещук обіцяла, що фінансування регіонів розблокують до кінця вересня, після аудиту.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: деньгиКабмин Украинырегионыфинансирование
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі