День фінансів, 4 листопада: МАУ і «питання перед державою», права власності та паї, квитки УЗ і терміни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 4 листопада: МАУ і «питання перед державою», права власності та паї, квитки УЗ і терміни

493
Понеділок, 4 листопада, запам’ятався такими новинами:
Чиновників «пересаджують»… на безготівку. Кабінет Міністрів прийняв постанову, згідно з якою всі виплати співробітникам органів влади будуть здійснюватися в безготівковій формі. Начебто нічого особливого, але якщо вірити словам Дмитра Дубілета, 60 млн грн щорічно витрачають центральні органи влади і обладміністрації на банківські комісії через те, що платять зарплату готівкою.
Нові рекорди держборгу США. Державний борг США досяг нової рекордної позначки в 23 трлн доларів. Згідно з прогнозами МВФ, держборг США зросте з 108% ВВП в 2017 році до 117% ВВП в 2023 році. Нинішні боргові проблеми США – спадщина фінансово-економічної кризи 2007-2008 років. Цікаво, що держборг США зріс на понад 2 трлн доларів за час адміністрації Трампа.
Активи банку Порошенка «худнуть». Активи АТ «Міжнародний інвестиційний банк» (головним акціонером якого є екс-президент України) за третій квартал 2019 року зменшилися на 53,8% – до 3,065 млрд гривень. Згідно зі звітом, грошові кошти та їх еквіваленти скоротилися в 9,5 разу – до 273,59 млн гривень, фінансові активи, що розраховуються за справедливою вартістю через прибуток або збиток, – в 2,3 рази.
Квитки за 60 діб до. “Укрзалізниця” збільшила термін продажу квитків. На 27 поїздів, що курсують як всередині країни, так і за її межі, і на чотири безпересадочні міжнародні вагони, можна буде купити квитки за 60 діб до відправлення. Ділимося списком маршрутів.
Частка, вона ж пай. Якщо ви власник паю, не пропустіть цю інформацію. Згідно зі змінами в статті 13 Закону України №2498-VIII, власники незатребуваної земельної ділянки (паю) або їхні прямі спадкоємці мають оформити право власності на земельну ділянку. Якщо вимогу не виконано – автоматично буде вважатися, що власники ділянок відмовилися від землі. Правда, час оформити все за законом ще є.
МАУ і «питання перед державою». Міністр інфраструктури Владислав Криклій не відкидає банкрутства МАУ. Але, компанія вже обговорює графік погашення боргів з Украерорухом. «Вони анонсували, що закривають всі збиткові рейси, в основному на азіатський регіон, і сконцентруються на вигідних напрямках, щоб змінити свою фінансову модель. Інакше компанія – банкрут. А це не дуже добре», – каже Криклій.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас