17:29 06.08.2018

Прикордонники затримали на кордоні з Молдовою партію радіоактивних аквалангів

1 хв читати

Прикордонники Білгород-Дністровського загону виявили в автомобілі громадянина Молдови в неділю акваланги, радіаційний фон яких перевищував допустимі норми в 25 разів, повідомляє Державна прикордонна служба України.

"68-річний поціновувач підводних занурень повертався додому, в Молдову, через пункт пропуску "Градениці", розташований у Біляївському районі Одеської області. Під час заїзду на територію пункту пропуску на авто чоловіка Toyota молдовської реєстрації спрацювала стаціонарна система радіаційного контролю "Янтар". Прикордонники зафіксували перевищення радіаційного фону в 25 разів", - ідеться в повідомленні.

Під час детальнішого огляду автомобіля за допомогою універсального радіометра-спектрометра з’ясувалося, що такий підвищений радіаційний фон випромінюють акваланги, які чоловік перевозив у багажному відділенні. За його словами, він навіть не підозрював про небезпеку апаратів.

"Прикордонники взяли під контроль транспортний засіб і перемістили його на небезпечну відстань. За цим фактом поінформовані представники Нацполіції, ДСНС і органи місцевого самоврядування", - розповіли в Держприкордонслужбі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА